“ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ … με ασφάλεια” – Road safety advice

1Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, τα τμήματα της Τρίτης και Τετάρτης Τάξης με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της αγγλικής γλώσσας, Βασιλείου Εύας και Μπουρέλου Καλλιόπης, παρουσίασαν  το πρόγραμμα :

“Κυκλοφορώ με ασφάλεια”

“Road safety advice”

Η ιδέα προήλθε από ένα κεφάλαιο στο βιβλίο Αγγλικών της Δ΄τάξης. Στόχος του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής: να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο είτε ως επιβάτες, είτε ως πεζοί είτε ως ποδηλάτες. Να γνωρίσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο, να μάθουν τα σήματα κυκλοφορίας και τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν, όταν μετακινούνται με τα μέσα μεταφοράς.

σήματα

Τα παιδιά παρουσίασαν στους γονείς τους, τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και μας τραγούδησαν στα αγγλικά. Ο ενθουσιασμός από όλες τις πλευρές ήταν μεγάλος!

2 3 4 5

Καλεσμένη στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν και η κ.Ελένη Σαββίδου, υπεύθυνη σχολής οδηγών, η οποία πήρε το λόγο στη διάρκεια της παρουσίασης  και μίλησε στα παιδιά και στους γονείς, για τους κινδύνους στο δρόμο, όταν κυκλοφορούν ως πεζοί ή ως ποδηλάτες και τόνισε πως οι γονείς μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά τους. Την ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές της  και για την άμεση ανταπόκρισή της.

6ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ   ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ_Σελίδα_2f2d500f98ae7664db069e94ac7cffba7Μας άρεσε πολύ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων