« ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ

toihos-708

Οι «τοίχοι της καλοσύνης» πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Έτσι ενώ οι τοίχοι συνήθως χωρίζουν τους ανθρώπους, «οι τοίχοι της καλοσύνης» έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά τον έναν στον άλλο. Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες χώρες. Από το Δεκέμβριο του 2015 «Οι τοίχοι της καλοσύνης» έφτασαν και στη χώρα μας.
Πρόκειται για μια απλή μα πολύ πρακτική ιδέα. Πολίτες που έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν μέσα στη βρωμιά του δρόμου ή δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες, το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία των πόλεων. Καθαριότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμός σ΄ αυτόν που πεινάει. Βοήθεια από απόσταση, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή .
Στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για τις οποίες διακρίνεται το σχολείο μας και επιδιώκοντας να καλλιεργήσουμε πνεύμα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, θέλουμε να εγκαινιάσουμε τη λειτουργία του δικού μας «Τοίχου της καλοσύνης».

ethelontismos
Σε επιλεγμένα σημεία του σχολείου και της πόλης μας, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της πόλης μας θα μπορούν να αφήνουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό τους συμπολίτες μας που τα χρειάζονται αλλά αδυνατούν να τα αποκτήσουν.
Πιστεύοντας ότι η επιτυχία της σχολικής μας πρωτοβουλίας δε χρειάζεται τίποτε περισσότερο από ανθρώπους που να θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους ανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν, ευελπιστούμε στην θετική υποδοχή της προσπάθειας από τους συμπολίτες μας και από τις τοπικές αρχές .

Η δράση μας ξεκίνησε με τον πίνακα των εθελοντών όπου όποιοι μαθητές ήθελαν δήλωναν συμμετοχή για να βοηθήσουν στην υλοποίηση του δικού μας τοίχου της καλοσύνης.

20160210_141008 20160215_094301

Στη συνέχεια με την βοήθεια της κοινωνικής  λειτουργού του σχολείου μας , Αβραμίδου Γεωργίας ,επισκεφτήκαμε τη δήμαρχο μας ,Κατερίνα Ιγνατιάδου και τον αντιδήμαρχο παιδείας Μιχάλη Λαουντό,για να τους ενημερώσουμε για τις ιδέες μας και να ζητήσουμε την βοήθεια και την υποστήριξη των τοπικών αρχών .

20160223_111549

20160223_111653 20160223_111655

Το επόμενο μας βήμα είναι να φτιάξουμε και να ζωγραφίσουμε τις κρεμάστρες μας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων