«2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκίτσου με θέμα την Οδική Ασφάλεια»

«2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκίτσου με θέμα την Οδική Ασφάλεια»

Έργο του Κώστα Τ.

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με τίτλο «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».

Η επιστημονική ομάδα της EDUCARTOON, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή, συνδιοργάνωσε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα: «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».  Ο διαγωνισμός διεξάγει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για την ασφάλεια στο δρόμο και να διαμορφώσουν μία σωστή οδική κουλτούρα μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργία.

Τα έξι έργα που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας στον διαγωνισμό σκίτσου ήταν πολύ ιδιαίτερα, καλοσχεδιασμένα και το καθένα ξεχωριστά έκρυβε ένα κομμάτι της προσωπικότητας του δημιουργού του.

Το έργο του Κώστα Τ. ήταν εφυέστατο,με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια και εξαιρετικής απόδοσης.Το έργο του Αλέξανδρου Ι. επίσης πολύ έξυπνο με έμφαση στα σήματα κυκλοφορίας αλλα και της ρύπανσης του περιβάλλοντος,ενώ το έργο του Γιώργου Ο. είχε εναν μοναδικό επαναστατικό χαρακτήρα καθώς είχε στοιχεία απο  γκράφιτι. Το έργο του Κωνσταντίνου Μ. ειχε ζωηρή,ευφάνταστη εικονογράφηση και με ξεκάθαρα μυνήματα ενώ το έργο της Φαίη Δ. μας ταξίδεψε σε μια άλλη κατάσταση πιο ατμοσφαιρική και ευαίσθητη  όπως το διάστημα. Στον αντίποδα,ο Νίκος Μ. μας έδειξε τα μυστικά του βυθού της θάλασσας και χρησιμοποιώντας κυρίως γήινα χρώματα μας μεταφέρει σ έναν ιδανικό υδάτινο κόσμο..

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες !

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων