Διαγωνισμός αφίσας “τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα”

 

Το έργο που προκρίθηκε στην τελική διαδικασία, του μαθητή της Β τάξης Γιώργου Κ.

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, συγχρόνως με την υλοποίηση του προγράμματος υγιεινής διατροφής, διενεργήθηκαν στο Σχολείο μας δύο (2) διαγωνισμοί ως ακολούθως :

α) Διαγωνισμός αφίσας για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις με θέμα «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα».

β) Διαγωνισμός σύντομου προωθητικού κειμένου για τις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις με θέμα «Η σπουδαιότητα της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής».

Ο διαγωνισμός αφίσας “τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα” κατάφερε να στρέψει το ανήσυχο πνεύμα των παιδιών της Α, Β & Γ τάξης σε ενα δημιουργικό μονοπάτι που το αποτέλεσμα του ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Οι εμπειρίες τους και η αλληλεπίδραση τους με το συγκεκριμένο περιβάλλον που ζούνε φαίνεται πώς δομούν την γνώση, ενώ μέσω της εικαστικής διαδικασίας όχι μόνο εδραιώνει την εσωτερίκευση της αλλα μέσω της υλοποίησης της,της εικονοποίησης , βρίσκει και μια δίοδο επικοινωνίας.

Η επιλογή απο την επιτροπή ήταν πολύ δύσκολη καθώς υπήρχαν πολλές καλές συμμετοχές. Και απο τα οκτώ τμήματα υπήρχαν σχέδια που ξεχώρισαν γι’αυτο και δώθηκαν είκοσι  έπαινοι για τα παιδιά που κατάφεραν να συμμετέχουν στην επιλογή πρόκρισης απο το σχολείο μας.

Τα τρία καλύτερα έργα που φτάσανε στον τελικό ήταν απο δύο μαθητές της Β τάξης και μίας μαθήτριας της Γ τάξης. Το σχέδιο που προκρίθηκε απο το σχολείο μας για να περάσει στην τελική φάση που θα συναγωνιστεί με όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν μαθητή της Β τάξης. Ξεχώρισε για τον ιδιαίτερο τρόπο σύνθεσης και απόδοσης του θέματος του(τεχνική του κολάζ ) . Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλη επιτυχία στον νικητή μας!

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων