ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 02.04.2013

 

 

                      ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (και την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966).  Ο εορτασμός αυτός έγινε πλέον θεσμός για όσους αγαπούν το καλό βιβλίο.

Το ΒΙΒΛΙΟ για παιδιά γίνεται αυτή την ημέρα ο κεντρικός ήρωας.

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή, τη Δευτέρα στις 02/04/2013 οι μαθητές των τάξεων Γ1 και Ε2 του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας τίμησαν το βιβλίο κάνοντας ένα αφιέρωμα γι’ αυτό. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής ετοίμασαν μία μικρή εκδήλωση για να παρουσιάσουν μέσα από την τέχνη (θέατρο-μουσική-αφήγηση-ποίηση) την αγάπη τους για το διάβασμα. Για να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης. Για να δώσουν μία γιορτινή νότα αυτή τη σημαντική ημέρα.

Γιατί η σχέση με το βιβλίο είναι μία σχέση αγάπης που καλλιεργείται από μικρή ηλικία. Για να γίνουμε παιδιά και ενήλικες ολοκληρωμένα άτομα, πρέπει να γίνουμε καλοί αναγνώστες. Για να γίνουμε καλοί αναγνώστες, πρέπει να αγαπήσουμε το διάβασμα.

Αλλά και να καλλιεργήσουμε την τάση γι’ αυτό.

Γιατί … ένα Βιβλίο είναι ένα παράθυρο ανοιγμένο στον κόσμο. Εκεί μέσα μπορείς να βρεις καθετί που υπάρχει στον κόσμο και καθετί που δεν υπάρχει.

…είναι το χάρτινο καράβι που σε ταξιδεύει στο πέλαγο της γνώσης και της ομορφιάς.

Ας είναι λοιπόν αυτή η σημερινή ημέρα μία ακόμη αφορμή να ξεκινήσουμε την ανάγνωση και ας αποτελέσει το βιβλίο τον ήρωα, τον φίλο και το οδηγό που θα μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή!

 

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων