“Δραστηριότητες για τα παιδιά το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά” της Ψυχολόγου Τακτικού Βασιλικής

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας παραθέτω κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αυτό το διάστημα καθώς και τα οφέλη που έχουν στο νου και στην διάθεση μας!
Για να ακονίσουμε το μυαλό μας
Επιτραπέζια παιχνίδια! Διασκεδαστική ενασχόληση, ποίκιλα διαθέσιμα παιχνίδια. Πολλά επιτραπέζια συμβάλλουν στην ανάπτυξη στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων.
Sudoku. Έχει βρεθεί ότι τα άτομα που αρέσκονται να παίζουν sudoku έχουν καλύτερη μνήμη και κάνουν πιο γρήγορους μαθηματικούς υπολογισμούς!
Για τους λάτρεις των ταξιδιών
Κάτι πολύ δημοφιλές στις μέρες μας είναι το videotour σε άλλες πόλεις του κόσμου στο youtube.Πιο συγκεκριμένα πρόκειται μεγάλα χρονικά βίντεο από περιοδεία σε διάφορες πόλεις και χαρίζουν την αίσθηση σαν να είμαστε εκεί! Πληκτρολογείτε απλά videotouratNewYorkκαι θα σας βάλει στην αντίστοιχη σελίδα!
Για τους λάτρεις του φαγητού και της μαγειρικής
– Ενασχόληση με τη μαγειρική. Με τη βοήθεια του Ίντερνετ δοκιμάζουμε νέες συνταγές. Προσπαθούμε να διατηρούμε ένα σταθερό πρόγραμμα γευμάτων στα παιδιά καθώς και ένα σταθερό ωράριο ύπνου!
-Μπορείτε να φτιάξετε κουλουράκια με αριθμούς και γράμματα. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά ειδικά μικρότερης ηλικίας στην οπτική αντίληψη και εκμάθηση των γραμμάτων, των λέξεων, των συμβόλων με ένα διασκεδαστικό τρόπο.
Για τους λάτρεις της γυμναστικής
-Ενασχόληση με τη γυμναστική.Με αρωγό το Ίντερνετ παρακολουθούμε βιντεάκια και διαθέτουμε κάποια ώρα την ημέρα ώστε να αθληθούμε.
Με την άθληση απελευθερώνονται ενδορφίνες, ορμόνες που βελτιώνουν την διάθεση μας!
Φαντασία,παραμύθι και ζωγραφική
-Ανάγνωση βιβλίων και παρότρυνση των παιδιών να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι.Αυτό βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τη σκέψη και τη φαντασία τους αλλά μέσα από αυτό που θα σας διηγηθούν αποκαλύπτονται και οι ανησυχίες που τυχόν να έχουν! Δώστε προσοχή στις ιστορίες που σας λένε, στους χαρακτήρες, στον τόπο, στα γεγονότα.
-Για παιδάκια μικρότερης ηλικίας μπορείτε να τους ζητήσετε να φτιάξουν μια μεγάλη ζωγραφιά στην αυλή σας με κιμωλία.
-Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να ζωγραφίζουν 5-6 σελίδες με αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν καιρό να συναντήσουν και ωραία μέρη που θα ήθελαν να επισκεφτούν και να τα τοποθετήσουν στο δωμάτιο τους ώστε να τα βλέπουν καθημερινά. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πιο κοντά στα άτομα που τους λείπουν και λόγω της κατάστασης δεν μπορούν να συναντήσουν.
Διεύρυνση γνώσεων
– Παρακολούθηση ντοκιμαντέρ και ασχολία με ένα θέμα που πάντα μας κέντριζε το ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν είχαμε τον χρόνο να το μελετήσουμε σοβαρά. Ποίκιλλα θέματα υπάρχουν όπως για παράδειγμα η εξερεύνηση του ωκεανού, τα 7 θαύματα του κόσμου, το τρίγωνο των βερμούδων, ιστορικά γεγονότα, σπάνια είδη ζώων και εξαφάνιση δεινοσαύρων, μελέτη της φύσης γενικότερα.
Για το φετινό Πάσχα
Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα με το βάψιμο των αυγών παρέα με τα παιδιά μπορείτε να οργανώσετε στο σπίτι κυνήγι θησαυρού!Το κυνήγι θησαυρού βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την εξερευνητική ικανότητα, που σε μετέπειτα ηλικία διαμορφώνει τη σκέψη σχετικά με το τολμάνε, να ρισκάρουν, να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Ψυχολόγος
Τακτικού Βασιλική

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Α΄ταξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *