200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!

1821-2021: 200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τιμώντας τη μεγάλη επέτειο, παραθέτουμε τις παρακάτω εικόνες και τους  συνδέσμους. όπου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για την πρώτη ελληνική σημαία και  την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μια γωνιά στο σχολείο αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

 

Την πρώτη ελληνική σημαία, όπως την ξέρουμε σήμερα, γαλάζιο βάθος και λευκός σταυρός που ύφαναν και ύψωσαν το 1807 στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας

Το Σεπτέμβριο του 1807, στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο, έγινε μια μυστική συγκέντρωση 1.400 Οπλαρχηγών, Καπεταναίων και άλλων αγωνιστών, στην οποία έδωσαν όρκο να αγωνιστούν για την ελευθερία της πατρίδας.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο αρχηγέτης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Ανδρέας Μιαούλης,    ο Παπαθύμιος Βλαχάβας, ο Γιάννης Σταθάς, ο Σκιαθίτης διδάσκαλος του Γένους Επιφάνιος – Στέφανος Δημητριάδης και άλλοι πολλοί Οπλαρχηγοί και παλικάρια. Ο τρομερός Νικοτσάρας δεν πρόλαβε τη σύναξη του Σεπτεμβρίου, γιατί τον σκότωσαν μαχόμενο οι Τουρκαλβανοί τον προηγούμενο Ιούλιο.

Σ’ αυτή τη μυστική σύναξη των Οπλαρχηγών, έφτιαξαν στο Μοναστήρι την πρώτη Ελληνική Σημαία την οποία ευλόγησε ο ηγούμενος Όσιος Νήφωνας. Ήταν γαλάζια σαν τον ουρανό με λευκό Σταυρό στη μέση.  

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

2ΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *