Οδηγίες προς τους γονείς για την επαναλειτουργία του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς

Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες που ακολουθούν!

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Δημοτικά Σχολεία θα ανοίξουν πάλι  για να υποδεχθούν τους  μικρούς μαθητές.

Οι συνθήκες όμως της επαναλειτουργίας τους είναι πολύ διαφορετικές και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από όλους μας στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19 στο σχολικό περιβάλλον.

Με την με αρ. πρωτ.  63417/ΓΔ4/26/5/2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. δίνονται οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με αυτές:

α) για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών/τριών. Για τον σκοπό αυτό, δε θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία (ενημέρωση, προσευχή) θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Για τον ίδιο λόγο παρακαλείσθε να αποφεύγετε τον συνωστισμό στις δύο εισόδους/εξόδους του σχολείου.

β) Οι σχολικές αίθουσες θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών (ίση με 1,5 μέτρo μήκος) στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15). Συνεπώς, όλα τα τμήματα του σχολείου μας θα χωριστούν κατά αλφαβητική σειρά σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας στα οποία θα γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία.

γ)  Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσουμε και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων (26 Ιουνίου). Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα αδέρφια να έρχονται τις ίδιες ημέρες.

Παρακαλείσθε να τηρείτε τις αποστάσεις κατά την προσέλευση των παιδιών και κατά τη διάρκεια της αναμονής σας πριν την λήξη των μαθημάτων.

Επίσης, η επικοινωνία σας με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε ενήλικους που δεν ανήκουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο βοηθητικό προσωπικό.

Ο/η εκπαιδευτικός κάθε τμήματος θα σας ενημερώσει για τα ονόματα των μαθητών που θα περιλαμβάνει το κάθε υποτμήμα με μήνυμα ή τηλεφώνημα.

δ) Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα διαλείμματα:
• Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.
• Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο.
• Φυσικός αερισμός των αιθουσών ιδίως στο διάλειμμα.
• Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

ε) Με ευθύνη και της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου ορίζεται η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

στ) Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.

ζ) Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Γι αυτό θα πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.

η) Δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα.

θ)Οι Α΄,Β΄,και Γ΄τάξεις θα σχολούν 13:10΄ και οι Δ΄,Ε΄,και Στ΄τάξεις 13:15΄.

ι)Η αποχώρηση της Α΄και Δ΄τάξης θα γίνεται από την πίσω έξοδο.(Πίσω από το ξεν. ΑΛΚΥΩΝ)

κ)Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές.

λ)Οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί , και να θερμομετρούν καθημερινά τα παιδιά τους και αν διαπιστώνουν ότι έχουν κάποιο σύμπτωμα γρίπης, όπως πυρετό, βήχα, ,καταβολή, πονόλαιμο, αρθραλγίες / μυαλγίες ή ρινική συμφόρηση να τα κρατούν στο σπίτι και να συμβουλεύονται τον γιατρό.

μ)Την πρώτη ημέρα που θα έρθουν οι μαθητές στο σχολείο,θα εισέλθουν μόνοι τους στην αυλή και θα κατευθυνθούν στο σημείο που βρίσκεται ο δάσκαλός τους.

Την περίοδο αυτή που τα κρούσματα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλά και τα τμήματα του σχολείου θα είναι ολιγομελή, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουν κυρίως τα παιδιά μας πως θα εφαρμόσουν τους νέους κανόνες στη νέα σχολική πραγματικότητα. Με τη συνεργασία όλων μας και τη σωστή τήρηση των οδηγιών η σχολική χρονιά θα τελειώσει αισίως.

Με εκτίμηση, η Δ/ντρια και οι Εκπ/κοί του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκιάθου.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *