Η εκδρομή της Στ’ τάξης στην Αθήνα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών και μαθητριών της Στ’ τάξης στην Αθήνα,στα πλαίσια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων,στις 17,18 και 19 Απριλίου.

Οι εκπαιδευτικοί που συνόδεψαν τα παιδιά ήταν οι δασκάλες της Στ’ τάξης,Σαμαρά Μαρινέλα και Αβραμίδου Μαρία και ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Δαρδανελιώτης Μιχάλης.

Στην πρωτεύουσα τα παιδιά εκτός από την επίσκεψη στη Βουλή και το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησαν εκεί,επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου είχαν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν και να γνωρίσουν το έμβλημα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

IMG aac91ea1b322928ab134de9969559ce9 V

Επισκέφτηκαν επίσης την Παλαιά Βουλή ,όπου είδαν εκθέματα και συλλογές από τη Νεότερη ιστορία των Ελλήνων.

Η επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στο Πλανητάριο τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν σε εικονική πραγματικότητα. Με τη βόλτα και μία ξενάγηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θαύμασαν τα επιτεύγματα του ανθρώπου στη σύγχρονη εποχή.

 

Στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων διασκέδασαν και έπαιξαν με τις οφθαλμαπάτες.

IMG 0267c059c4534f101fa1fef0d834d91a V IMG ca10b7f0e0f20b55de400668e0a9dccd V

Στην πόλη των Αθηνών είχαν και την ευκαιρία να δουν και θεάματα.Το πρώτο βράδυ παρακολούθησαν την ταινία “Γκοτζίλας” σε αίθουσα κινηματογράφου στο Mall του Ρέντη .Τη δεύτερη βραδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Για μια ζωή”,στο Θέατρο της οδού Πειραιώς.

Στην εκδρομή πήραν μέρος 31 μαθητές και μαθήτριες και τρεις μητέρες.

Η απόφαση να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι με τα παιδιά του σχολείου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.Η πίστη μας όμως ότι ξεπερνώντας τα όρια του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας κερδίζουν μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις,συνδέονται με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους ,μαθαίνουν  να είναι πιο υπεύθυνα άτομα,υπερνικά κάθε εμπόδιο και δισταγμό .

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα παιδιά και οργάνωσαν το ταξίδι και σε όλα τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις σχολείου, Στ΄τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *