Άσκηση ετοιμότητας πυροσβεστικού κλιμακίου Σκιάθου στο σχολείο μας.

1593342668545541971Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 11:50, θα διεξαχθεί στο σχολείο μας και στο Ειδικό Σχολείο Σκιάθου, η άσκηση ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος της Σκιάθου, σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς.

Εκτός από τους μαθητές και το προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου , οι υπηρεσίες και οι φορείς που θα συνεργαστούν είναι ο Δήμος Σκιάθου, το Α.Τ., το  Λιμεναρχείο, το Ε.Κ.Α.Β., και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης .

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα βοηθητικό και εννέα πυροσβέστες.

Το σενάριο της παραπάνω άσκησης έχει ως εξής:

Στις 11:50΄την Παρασκευή ,31 Μαρτίου, θα χτυπήσει το κουδούνι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο , που θα σημαίνει τη σεισμική δόνηση και θα ακολουθήσει η εκκένωση του διδακτηρίου , σύμφωνα με το  υπάρχον σχέδιο εκκένωσης σε περιπτώσεις σεισμού ,πυρκαγιάς και άλλων φυσικών φαινομένων.

Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στο προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης στην αυλή.

Τότε διαπιστώνεται ότι έχει καταρρεύσει μέρος του κτηρίου και έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χώρο του λεβητοστασίου. Εν τω μεταξύ διαπιστώνεται ότι υπάρχει εγκλωβισμένος μαθητής  στον 1ο όροφο και αγνοείται ένας δάσκαλος , ο οποίος προσέτρεξε να σβήσει τη φωτιά με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Η Δ/ντρια του σχολείου καλεί την Πυροσβεστική και ενημερώνει για τα παραπάνω .

Με την άφιξη των οχημάτων στο σχολείο, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκιάθου, (Κούργιας Γεώργιος) παίρνει τις πρώτες πληροφορίες από τη Δ/ντρια. Διαπιστώνει και ο ίδιος τι έχει συμβεί και δίνει εντολή για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για την καταστολή της πυρκαγιάς , τον απεγκλωβισμό του μαθητή που βρίσκεται στον 1ο όροφο με ολκωτή κλίμακα εξωτερικά του κτηρίου και αναζήτηση του δασκάλου.

Εν τω μεταξύ καταφτάνουν στο σχολείο ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον τραυματισμένο δάσκαλο και η ομάδα διάσωσης για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους ελαφρά τραυματισμένους. Το Α.Τ. Σκιάθου και η Λιμενική αρχή φροντίζει για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων .

Με τον απεγκλωβισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς λήγει η άσκηση.

Μετά το τέλος της άσκησης θα ακολουθήσει επίδειξη των πυροσβεστικών οχημάτων και του πυροσβεστικού εξοπλισμού στους μαθητές,

Σκοπός της παραπάνω άσκησης είναι η εξακρίβωση των δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς σε σχολική μονάδα.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *