Οι μαθητές του Ειδικού Δημ. Σχολείου συνεργάζονται με τους μαθητές της Ε2 τάξης με κοινούς στόχους! .

Θέλω να ευχαριστήσω την προϊσταμένη του Ειδικού Δημ. Σχολείου, «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»,κυρία Ελένη Μπαρμπουδάκη για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές της Ε2 τάξης να συνεργαστούν με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου για ένα τόσο σημαντικό και σοβαρό θέμα όπως είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο σχολικός εκφοβισμός.

DSCN1845 768x576

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόταση και την ιδέα της να συμπράξουν οι μαθητές των δύο σχολείων με σκοπό να κατανοήσουν τις έννοιες της διαφορετικότητας, της αποδοχής της ενσυναίσθησης,της συνεργασίας,του σεβασμού.

Η συνεργασία των μαθητών και μαθητριών του Ειδικού Δημ. Σχολείου, «Αλ.Παπαδιαμάντης» και της Ε2 τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου και των δασκάλων τους,Μανωλή Σπυρίδωνα,Μπαρμπουδάκη Ελένης ,Φωτεινού Αγορίτσας και Αμπλά Χριστίνας, μέσα από 5 εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης,είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ταινίας με θέμα το σχολικό εκφοβισμό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάζουμε το άρθρο της κυρίας Μπαρμπουδάκη,από το blog του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που αφορά στην παραπάνω δράση.

https://blogs.sch.gr/dimeidskiath/2022/06/02/to-eidiko-scholeio-skiathoy-me-to-1o-dimotiko-scholeio-skiathoy-sto-nisi-ton-peiraton-anazitontas-tropoys-kai-idees-gia-synergasies/

Υποστηρικτής – χορηγός της όλης δράσης είναι η Α.ΜΚ.Ε «Νίκος Χαλκιάς ένας ήρωας για πολλούς…».

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Ε΄τάξη. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση