Τιμητική διάκριση του 1ου Δημ. Σχολείου και του Ειδικού Δημ. Σχολείου Σκιάθου, στο Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου «Αλ.Παπαδιαμάντης» και οι μαθητές της Στ΄τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου, έλαβαν μέρος στον 9ο ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στο σχολικό και το διαδικτυακό εκφοβισμό» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα: Ένα πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας 2021-2022»

6

Οι μαθητές των δύο σχολείων μαζί με τους εκπ/κούς κυρία Παναγιωτέλη Βασιλική ,εκπ/κό  Αγγλικής Γλώσσας του 1ου Δ. Σχολείου και Μπαρμπουδάκη Ελένη ,Ειδική Παιδαγωγό , Προϊσταμένη του Ειδικού Δημ. Σχολείου  και Μανωλή Σπυρίδωνα ,Ειδικό Παιδαγωγό του Ειδικού Δημ. Σχ. ,  συνεργάστηκαν αρμονικά σε συναντήσεις που πραγματοποίησαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου, με σκοπό να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες ο ένας του άλλου, να τις σεβαστούν και να συμπορευτούν στη ζωή χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να παραχθεί το βίντεο που θα δείτε εδώ και έλαβε μέρος στον διαγωνισμό.

Συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές και τους εκπ/κούς τους!

2

 

Πρόκειται για ένα ψηφιακό Διαγωνισμό βίντεο που διενεργούν από κοινού το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το οποίο θα συνεχιστεί για ένατη  συναπτή χρονιά με την συμμετοχή μαθητών και σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός “Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό” αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».

7

 

Απευθύνεται σε μαθητές από 10 έως 15 χρόνων που φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα. Σχηματίζοντας ομάδες, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν βίντεο ή παρουσιάσεις PowerPoint, αντλώντας έμπνευση από αρχές του Ολυμπισμού.

Στόχος είναι η ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς επίσης και το πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας.

Επιπλέον, ο διαγωνισμός σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα και τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Παρακάτω είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αγαπητοί/-ές εκπαιδευτικοί

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τους νικητές της κατηγορίας βίντεο/παρουσίαση του Διαγωνισμού «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» για τη φετινή σχολική χρονιά.

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που πήρατε μέρος, για τις εξαιρετικές σας συμμετοχές και για όλη τη δημιουργικότητα, τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό με τον οποίο ανταποκριθήκατε σε αυτό τον διαγωνισμό!

Κατηγορία βίντεο/παρουσίαση:

1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Αξιού – «Τα λόγια πονάνε»

2ο Βραβείο: 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας – «STop2bully»

3ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου Λακωνίας – «Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού»

Τιμητικές Διακρίσεις:

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ωρωπού – «Τα φιλαράκια»

1o Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου / Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου – «The Mascots»

Ιορδανάκειον Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια – «B.F.F a.k.a Bullies Fear Friends»

https://drive.google.com/file/d/1–HgotvX1H5kOS8C_E9zSdBMxcO3luma/view?usp=drivesdk

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις σχολείου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση