Όχι στη βία – Όχι στη διαφορετικότητα

 

20220315 101045Την Τρίτη 15 Μαρτίου,επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Ψυχολόγος -ειδικός παιδαγωγός κ.Κυπαρισσός Νικόλαος, προσκεκλημένος από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Νίκος Χαλκιάς-Ένας ήρωας για πολλούς», στα πλαίσια της Ημέρας κατά της σχολικής βίας.

Ο κ. Κυπαρισσός συζήτησε με τους μικρούς

μαθητές της Α1,Α2,Β1,Β2 και Β3 τάξης σχετικά με το παραπάνω θέμα.Στη συζήτηση τονίστηκε ότι η διαφορετικότητα είναι δύναμη και όχι εμπόδιο για συνεργασία,φιλία και ομαλή συμβίωση.

Οι μικροί μαθητές με θάρρος και ενδιαφέρον εξέφρασαν τις απόψεις τους, έθεσαν ερωτήματα στον φιλοξενοϋμενό μας και κατάλαβαν ότι για να ζούμε αμονικά στην κοινωνία πρέπει να παραμερίζουμε τις διαφορές μας εφόσον έχουμε τόσα κοινά που μας ενώνουν,να ελέγχουμε το θυμό και τα νεύρα μας και να μην κρίνουμε τους άλλους για τις επιλογές τους,που δεν μας ενοχλούν.

Ευχαριστούμε την κυρία Φιλαρέτου Παναγιώτα και τον κύριο Χαλκιά Αντώνιο, δημιουργούς της οργάνωσης «Νίκος Χαλκιάς-Ένας ήρωας για πολλούς» για την προσφορά και την οργάνωση της παραπάνω επίσκεψης και φυσικά τον κύριο Κυπαρισσό για την τόσο άμεση και ζεστή επικοινωνία με τους μικρούς μας μαθητές.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις σχολείου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση