“Οι μαθητές της Στ΄2 τάξης ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για την ανακύκλωση μπαταριών.”

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης οι μαθητές του Στ΄2 του σχολείου μας μαζί με τον εκπαιδευτικό της τάξης Πίκλα Ιωάννη ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την απόκτηση ενός κάδου ανακύκλωσης μπαταριών. Οι μαθητές  χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους σε όλα τα τμήματα του σχολείου, για τη ρύπανση που προκαλούν οι μπαταρίες, όταν απορρίπτονται στα οικιακά απορρίμματα και για τη  σημασία της ανακύκλωσής τους.

Ο καθένας μας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του στην προστασία του σπιτιού μας, της Γης.

Οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα όπως υδράργυρο, λίθιο και νικέλιο που είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όταν οι μπαταρίες πεταχτούν στα σκουπίδια ή στο περιβάλλον, με το χρόνο, αυτά τα μέταλλα απελευθερώνονται, μπαίνουν στο έδαφος και το ρυπαίνουν.

Οι τοξικές ουσίες που περιέχουν επιστρέφουν σε μας μέσω των τροφών, του νερού και του αέρα.

Χαρακτηριστικά, μια μπαταρία ρολογιού ρυπαίνει μέχρι και ένα κυβικό μέτρο χώμα ή 400 κυβικά μέτρα νερού. Ένα τόσο μικρό αντικείμενο είναι ικανό, λοιπόν, να ρυπάνει το χώμα από όπου προέρχονται τα φρούτα και λαχανικά που καταλήγουν στο τραπέζι σου αλλά και το νερό που πίνεις!

Τα μέταλλα που περιέχουν οι μπαταρίες συσσωρεύονται στους ιστούς μας και όσα χρόνια και εάν περάσουν παραμένουν στον oργανισμό μας. Όσο αυξάνεται η ποσότητά τους στον oργανισμό μας αυξάνονται και οι πιθανότητες για εμφάνιση πολύ σοβαρών ασθενειών και προβλημάτων στην υγεία μας, τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμων.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις την κίνηση για να πετάξεις τις άδειες μπαταρίες στα σκουπίδια, σκέψου το πολύ σοβαρά!

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Στ΄τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *