Κοινές δράσεις με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ¨Αλ.Παπαδιαμάντης¨.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΗΛΟΥ

Την Παρασκευή 28 Μαΐου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι πηλού για παιδιά, όπου συμμετείχαν μαθητές του Ειδικού Σχολείου «Αλ. Παπαδιαμάντης» και μαθητές της Α΄τ’αξης του 1ου δημοτικού σχολείου Σκιάθου.Καλεσμένη ήταν η καλλιτέχνης κυρία Μιτζέλου Δέσποινα που με πολύ αγάπη, αφοσίωση και υπομονή καθοδήγησε τους μικρούς μαθητές να δημιουργήσουν κοσμήματα από πηλό.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου βρέθηκε με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και τους μαθητές της Β1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ο συγγραφέας και καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βόλου κ. Μάγος Κώστας.Η επίσκεψη του κ. Μάγου έγινε μετά από πρόσκληση των δύο σχολείων στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί το Ειδικό Σχολείο και κυρίως της προσπάθειας και των δυο σχολείων για αλληλοαποδοχή και συνεργασία των μαθητών!Οι μαθητές της Β΄1 τάξης τις προηγούμενες ημέρες διάβασαν και συζήτησαν το βιβλίο του κυρίου Μάγου Κώστα «Το μυστικό της θάλασσας» ,με τη δασκάλα τους κυρία Αβέλα Αναστασία και προετοιμάστηκαν να συζητήσουν με το συγγραφέα και να του θέσουν τα ερωτήματά τους.

Το πρωί της Παρασκευής στην Βιβλιοθήκη του σχολείου, οι μαθητές του Ειδικού σχολείου και οι μαθητές της Β΄1 τάξης συνάντησαν τον συγγραφέα κ. Μάγο Κώστα.Η προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου με τρόπο παραστατικό προσέγγισε το παραμύθι μέσα από ερωτήσεις και συζήτηση με όλους τους μαθητές. Ακολούθησαν χειροτεχνικές εργασίες εμπνευσμένες απ΄την ιστορία του βιβλίου.

Ευχαριστούμε την Προϊσταμένη του ειδικού Σχολείου Μπαρμπουδάκη Ελένη που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην όμορφη συνάντηση.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις σχολείου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση