Στις 10 Μαΐου η επιστροφή στα θρανία!Οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς τους!

Αγαπητοί γονείς και αγαπητοί μας μαθητές!

Χρόνια Πολλά!!! Χριστός Ανέστη!!!

Αγαπητά μας παιδιά, τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα λειτουργήσει και πάλι το σχολείο μας και θα ανταμώσουμε μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.Η χαρά μας είναι μεγάλη που θα σας δούμε από κοντά και θα γεμίσει το σχολείο με τις φωνές και τα γέλια σας.

Η επιστροφή μας πρέπει να γίνει με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.Γι αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε μαζί με τους γονείς σας, προσεχτικά τα παρακάτω:

1.Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

2.To self test στα παιδιά γίνεται από τους γονείς/κηδεμόνες τους στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων έως και είκοσι τέσσερις ώρες ΠΡΙΝ έρθουν στο σχολείο τη  Δευτέρα και την Πέμπτη. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να κάνετε το selftest.

3.Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

5.Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.grσχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι γονείς/κηδεμόνες εκτυπώνουν και τη δίνουν στο παιδί για να την έχει μαζί του στο σχολείο. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

6.Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της κάρτας, μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί χειρόγραφα από τον γονέα/κηδεμόνα σύμφωνα με το υπόδειγμα.⁸

Χωρίς την κάρτα ΔΕΝ μπορεί το παιδί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του.

7.Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος η οποία και εκτυπώνεται.  Στη συνέχεια οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να μεταβούν με το παιδί, μέσα σε 24ώρες, σε μια δημόσια δομήγια δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. ????
Μέχρι να γίνει αυτό όλη η οικογένεια παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

7.Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή και το παιδί επιστρέφει στο σχολείο έχοντας μαζί του αυτή τη βεβαίωση ενώ εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ..

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,  χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Η Δ/ντρια και οι εκπ/κοί του σχολείου

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση