Το σκάκι στο σχολείο μας!

Εδώ και αρκετό καιρό η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας κυρία Παναγιωτέλη Βασιλική, έχει στήσει στην Αίθουσα των Αγγλικών ένα μικρό σκάκι , όπου οι μαθητές των μεγάλων τάξεων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το πνευματικό άθλημα   και  να παίζουν  κάθε φορά που περνούν το κατώφλι της αίθουσας.

Βασικός στόχος της κίνησης αυτής και σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «ένταξη του σκακιού στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου» (ΥΠΕΠΘ, 2014),  είναι η ώθηση των μαθητών στην αγάπη του σκακιού και όχι απαραίτητα στην εκμάθησή του, ώστε να μπορέσουν να απομυζήσουν τα μέγιστα οφέλη. Όπως έχει ήδη αποδειχθεί, σε πλήθος στοχευμένων ερευνών, με τη βοήθεια του σκακιστικού παιχνιδιού οι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν στην επίλυση μαθηματικών και όχι μόνο, προβλημάτων, στη γλώσσα, σε κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες, στη μνήμη, στην αυτοσυγκέντρωση, στην κοινωνικοποίηση, στη συμπεριφορά κ.α.

Οι μαθητές του Ε΄2 τμήματος μαζί με την εκπ/κό κυρία Παναγιωτέλη Βασιλική , επιδίδονται στη γυμναστική του μυαλού!

 Το σκάκι είναι η γυμναστική του μυαλού (Blaise Pascal)

Πριν την καραντίνα το σχολείο μας απόκτησε ένα σκάκι μεγάλων διαστάσεων αγορασμένο από τη Σχολική Επιτροπή. Τώρα που επιστρέψαμε στο σχολείο η κυρία Παναγιωτέλη κάλεσε τους μαθητές να παίξουν σε αυτό.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες τάξεων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *