Λειτουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης σχολικού έτους 2020-2021

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας άρχισε να λειτουργεί ως δανειστική για τους μικρούς μας μαθητές από την Τετάρτη 20 Ιανουρίου 2021.

Η Υπεύθυνη εκπ/κός , κάλεσε στη βιβλιοθήκη όλους τους μαθητές ανά τμήμα και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας και τον κανονισμό που ισχύει τη φετινή σχολική χρονιά ,όπως παρατίθεται παρακάτω:

Κανονισμός Λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης

Σχολικό Έτος 2020-2021

  1. Μέλη της βιβλιοθήκης είναι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, το διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  2. Μέσα στους χώρους της βιβλιοθήκης ,τηρείται ησυχία και δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητών ή ροφημάτων. Σεβόμαστε το χώρο και το υλικό της.
  3. Επιλέγουμε το βιβλίο που θα δανειστούμε διαβάζοντας την περίληψη στο οπισθόφυλλο ή ζητάμε τη βοήθεια των υπεύθυνων μαθητών της βιβλιοθήκης. (Μαθητές της Στ΄τάξης.)
  4. Το βιβλίο που επιλέγουμε να δανειστούμε το δείχνουμε στους υπεύθυνους μαθητές για να μας γράψουν τα στοιχεία μας.
  5. Τα βιβλία που επιστρέφονται παραδίδονται αυτοπροσώπως στους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης .
  6. Οι μαθητές /τριες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται. Το μέλος που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, υποχρεούται να το αντικαταστήσει αγοράζοντάς το από το εμπόριο ή καταβάλλοντας το αντίτιμο της αξίας του.
  7. Όλοι οι χρήστες που είναι χρεωμένοι με ληξιπρόθεσμα βιβλία δεν έχουν το δικαίωμα άλλου δανεισμού.

Ειδικές προφυλάξεις

Τη φετινή σχολική χρονιά και όσο διαρκέσει η προφύλαξη για τη διασπορά του covid-19, τηρούμε τους παρακάτω κανόνες υγιεινής:

1,Όταν μπαίνουμε στο χώρο της βιβλιοθήκης , βάζουμε αντισηπτικό στα χέρια μας .(Υπάρχει έξω από την είσοδο της βιβλιοθήκης).

2.Φοράμε πάντα τη μάσκα.

3.Δεν συνωστιζόμαστε και υπακούμε στις οδηγίες των υπεύθυνων μαθητών.

4.Τα βιβλία που επιστρέφουμε τα τοποθετούμε σε ειδικό χώρο που μας υποδεικνύουν οι υπεύθυνοι. Εκεί θα παραμείνουν έως 2 εβδομάδες και μετά θα τοποθετηθούν στα ράφια.

 Ωράριο Σχολικής Βιβλιοθήκης

Ωράριο Δευτέρα Τρίτη
2ο Διάλειμμα Α΄1 και Α΄2
3ο Διάλειμμα Α΄3
Ωράριο Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
2ο Διάλειμμα Β΄1-Β΄2 Δ΄1-Δ΄2 Ε΄1
3ο Διάλειμμα Γ΄1-Γ΄2 Στ΄1-Στ΄2 Ε΄2

Οι μαθητές κάθε τμήματος μπορούν να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη με τους δασκάλους τους, αφού πρώτα συνεννοηθούν με την υπεύθυνη εκπ/κό.

Βοηθοί  οι μαθητές της Στ΄1 και Στ΄2 τάξης με τους δασκάλους τους κ.Πίκλα Ιωάννη και Τζαβέλλα Ευαγγελία.

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε τους μαθητές της Στ΄τάξης και των δύο τμημάτων να εργάζονται για την οργάνωση της βιβλιοθήκης. Κατηγοριοποιούν τα βιβλία, τα αριθμούν, κολλούν ετικέτες με την αρίθμηση, τα καταγράφουν  σε καταλόγους.Η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης

Συκιώτου Δήμητρα

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση