Οδηγίες προς γονείς

Αγαπητοί γονείς

Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με διαφορετικές συνθήκες όμως που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από όλους μας στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19 στο σχολικό περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι με δεδομένη τη συνεργασία όλων μας  εκπαιδευτικών, γονέων και δημοτικής αρχής, η σχολική χρονιά θα κυλήσει με ασφάλεια και ομαλότητα.

Η καθολική χρήση της μάσκας στο σχολείο ,η τήρηση αποστάσεων , η υγιεινή των χεριών, ο επαρκής αερισμός των κλειστών χώρων και η συχνή απολύμανση των επιφανειών είναι τα κυριότερα μέτρα που θα λάβουμε στο σχολείο και πρέπει να γνωρίζετε.

Έτσι σύμφωνα με την  ΚΥΑ με αρ.3780/8-9-2020

Για τη χρήση μάσκας:

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού  και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και στα διαλείμματα στην αυλή. Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να έχουν σακουλάκια ή θήκες να τοποθετούν τη μάσκα τους όταν τρώνε ή όταν είναι έξω στα διαλείμματα.

Οι μαθητές καλό θα είναι να έχουν μαζί τους δύο μάσκες και δύο σακουλάκια για να τις τοποθετούν.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Πρωινή προσέλευση και αποχώρηση:

Δεν θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος. Οι μαθητές θα εισέρχονται το πρωί από την αυλόπορτα του σχολείου μόνοι τους ,κρατώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους, και φορώντας τη μάσκα τους,  θα συγκεντρώνονται σε καθορισμένους  για κάθε τμήμα χώρους στο προαύλιο , όπου θα υπάρχουν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και έπειτα θα εισέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το μεσημέρι στο σχόλασμα οι μαθητές της Α ΄και Δ΄τάξης θα εξέρχονται από την πίσω έξοδο και οι μαθητές της  Β΄, Γ΄, Ε΄και Στ΄τάξης από την μπροστινή έξοδο  στην καθορισμένη ώρα που θα οριστεί .

Λειτουργία Κυλικείου:

Τα κυλικεία λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Το κυλικείο του σχολείου θα διαθέτει μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο, πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό. Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο  φορώντας τη μάσκα τους (θα υπάρχει σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

·         Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής, κυρίως τη χρήση μάσκας…

·         Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.

·         Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

·         Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

·         Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

·         Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ : Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 210 5212058. Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

Μπορείτε να ενημερώνεστε και από το ιστολόγιο του σχολείου 1dimskiath`s blog.Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο του σχολείου 2427022227.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *