Δραματοποίηση παραμυθιού.

Με τα μαγικά μου
φίλτρα θα
μεταμορφώσω ένα παραμύθι  σε
θεατρικό!

 

 

 

Μία πολύ ωραία και δημιουργική απασχόληση είναι η δραματοποίηση παραμυθιού.Τα παιδιά χαίρονται πολύ και το διασκεδάζουν.

Όταν μπαίνω στην τάξη και δραματοποιούμε το παραμύθι που διαβάσαμε το ευχάριστο είναι ότι θέλουν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν, όποια ηλικία κι αν είναι , και τα ζωηρά και τα ντροπαλά!

Δίνω έναν ρόλο στο καθένα και τα λέω να αυτοσχεδιάσουν και να φανταστούν το σκηνικό που διαδραματίζεται το παραμύθι.Τότε ενεργοποιείται η φαντασία τους σε μεγάλο βαθμό κι αρχίζουν να ζωντανεύουν οι ήρωες.Μαζί τους φυσικά συμμετέχω κι εγώ.

Είναι εκπληκτικό πως συνεσταλμένα και ντροπαλά παιδιά ενεργοποιούνται και συμμετέχουν!

Είναι πολύ σημαντικό για την παιδική ηλικία να δίνουμε κίνητρο στα παιδιά μας να καλλιεργούν τη φαντασία τους.«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση» είχε ο πει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Οι περισσότεροι γονείς όμως, είτε έχουμε επικεντρωθεί στο πως θα κατακτήσουν τα παιδιά μας δεξιότητες και γνώσεις είτε νιώθουμε πως έχουμε χάσει εμείς οι ίδιοι την ενέργεια, τον αυθορμητισμό  που είχαμε παιδιά.

Κάτι που έκανα στο σπίτι πολλές φορές με τα παιδιά μου ήταν να δραματοποιούμε τα παραμύθια που διαβάζαμε.Μοιραζόμαστε τους ρόλους , ντυνόμαστε και με ρούχα κατάλληλα ή φτιάχναμε φανταστικό σκηνικό και αρχίζαμε.Το παραμύθι το παίζαμε πολλές φορές αλλάζοντας ρόλους κάθε φορά.Η διασκέδαση αλλά και η επαφή μαζί τους ήταν κάτι το ανεπανάληπτο!

Γονείς,παίξτε με τα παιδιά σας ,διασκεδάστε μαζί τους , ενεργοποιήστε τη φαντασία τους!!!

Ξεκινήστε με ένα γνωστό παραμύθι που γνωρίζουν τα παιδιά!

Θα επανέλθω με νέες δραστηριότητες!

Καλή Διασκέδαση!!!

 

 

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ιδέες για παιχνίδι. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *