“Τα παιδιά σώζουν ζωές”

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ένα “μάθημα ζωής” για τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης  του σχολείου μας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν από τους εθελοντές της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Το KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Η ονομασία πάρθηκε από την σύσταση του Π.Ο.Υ. [WHO] ο οποίος συστήνει ανεπιφύλακτα από το 2016 την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Το KIDS SAVE LIVES προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών.

Η εκπαιδεύτρια διδάσκει στους μαθητές τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όταν δουν κάποιον άνθρωπο να χάνει τις αισθήσεις του.

Τα προπλάσματα έχουν ετοιμαστεί για να εκπαιδευτούν οι μικροί “διασώστες”

Οι δύο εκπαιδευτές δείχνουν παραστατικά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν όταν κάποιος άνθρωπος χάνει τις αισθήσεις του.

“Είσαι καλά; Είσαι καλά;”

“Ακούω,βλέπω,αισθάνομαι!”

Όταν διαπιστωθεί ότι ο άνθρωπος δεν αναπνέει ειδοποιώ το ΕΚΑΒ , (δίνοντας τα στοιχεία μου,σαφή περιγραφή του περιστατικού και τη διεύθυνση που βρίσκομαι) και μέχρι να έρθει δίνω τις πρώτες βοήθειες.

“Έκταση του κεφαλιού προς τα πίσω και ανύψωση του πηγουνιού, για απελευθέρωση του αεραγωγού!”

Τα χέρια πρέπει να είναι τεντωμένα και η πίεση να εξασκείται  από τις παλάμες προς το στέρνο.

“30 θωρακικές συμπιέσεις στο στέρνο “

“2 εμφυσήσεις διάσωσης-το στόμα μας εφαρμόζει καλά στο στόμα του θύματος.”

Οι μαθητές διδάχθηκαν πώς να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό πνιγμoνής από φαγητό ή ξένο σώμα .

Επίδειξη θέση ανάνηψης για προστασία αεραγωγού.

Στο τέλος τα μέλη της οργάνωσης έδειξαν στους μαθητές τρόπους αντιμετώπισης ενός τραύματος .

Με αυτό το μάθημα των πρώτων βοηθειών,ελπίζουμε οι μαθητές να αναπτύξουν το ενδιαφέρον και τη θέληση για βοήθεια προς τον συνάνθρωπό τους.

Ευχαριστούμε όλη την ομάδα του KIDS SAVE LIVES

το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και τον κύριο Ευγενικό Αθανάσιο καθώς και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου κύριο Αναγνώστου Νικόλαο γι αυτό το μάθημα ζωής που πρόσφεραν στους μαθητές μας.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *