Η επίσκεψη της Πρώτης τάξης στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης με τις δασκάλες τους κ. Ιωάννου Μαγδαληνή και κ. Τριχιά Αποστολία, επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας.Η παραπάνω επίσκεψη είναι μία ακόμα επίσκεψη από αυτές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  στα πλαίσια του προγράμματος που εκπονούν “Η Σκιάθος το νησί του Παπαδιαμάντη”.

Ο πατέρας Ιωσήφ υποδέχθηκε τους μαθητές στο καθολικό της ιεράς μονής και τους μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και την προσφορά του στον αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους . καθώς και για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής σημαίας.Επίσης τους μίλησε για το Χριστό και την αγάπη του στους ανθρώπους.Στο τέλος τους μοίρασε από μία σακουλίτσα με δωράκια.

Έπειτα ξεναγήθηκαν στο μουσείο της μονής όπου είδαν το  σκευοφυλάκιο  που φυλάσσονται πολλά Ιερά Κειμήλια και στο υπόγειο όπου φυλλάσονται παλιά αγροτικά σκεύη, σκεύη κουζίνας κ. ά.

Οι μαθητές μπροστά στην προθήκη με το Ευαγγέλιο που χρονολογείται από την εποχή της ιδρύσεως της μονής.

Λίγο πριν την αποχώρηση οι μαθητές γεύοναι τα κεράσματα των φιλόξενων μοναχών.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Ιωσήφ για τη θερμή φιλοξενία και τη φροντίδα να μετακινηθούν οι μαθητές μας με το λεωφορειάκι της μονής!

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Α΄ταξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *