Η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπ/κή εκδρομή της Στ΄τάξης στην Αθήνα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης με τις δασκάλες τους κ. Σαμαρά Μαρινέλα και κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και την εκπ/κό Γαλλικής Γλώσσας κ. Ζιάγκα Βασιλική επισκέφτηκαν εκτός από τη Βουλή των Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο της Πόλης, το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη, το Μέγαρο Μουσικής για την έκθεση VAN GOGH και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Επίσης παρακολούθησαν και την  θεατρική παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες”.

Στην είσοδο του Μουσείου Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας κοντά στον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή των Ελλήνων. Μετά την πιο πρόσφατη ανάπλασή του (1989–2000) στεγάζει μια μοναδική διαχρονική έκθεση για την πορεία του ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα.

 

Στην είσοδο του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών βρίσκεται βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος και στεγάζεται σε δυο από τα παλαιοτέρα (και άγνωστα στο ευρύ κοινό) κτήρια της πρωτεύουσας. Στις σάλες του συναντώνται έπιπλα και αντικείμενα του Όθωνα και της Αμαλίας, το γραφείο του Άρμανσ­μπεργκ, όπως και δωμάτια που αναπαριστούν τους χώρους υποδοχής ενός μεγαλοαστικού σπιτιού του 19ου αιώνα.

 

Στο εσωτερικό του Μουσείου της Πόληs

Στο εσωτερικό του Μουσείου της Πόλης

 

 

 

 

 

Στην είσοδο της έκθεσης

Στο Μέγαρο Μουσικής είχαν μία μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγαλειώδη έκθεση με το έργο του Van Gogh  που αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.Η παραπάνω έκθεση  μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο.

Στο Μέγαρο Μουσικής για την έκθεση Van Gogh

 

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι

 

 

 

 

 

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνας Μερκούρη είχαν την ευκαιρία να δουν στο ισόγειο του κτηρίου, έκθεση με την ιστορία του Καραγκιόζη και να παρακολουθήσουν μία παράσταση , ενώ στον πρώτο όροφο να γνωρίσουν μέσα από πολύ όμορφα διαμορφωμένα περίπτερα τα παλιά επαγγέλματα.

Στο ισόγειο του κτηρίου

 

 

Στον πρώτο όροφο με την έκθεση των παλιών επαγγελμάτων

 

 

 

 

 

 

 

Το βράδυ της πρώτης ημέρας παρακολούθησαν στο θέατρο BROADWAY την παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες”.

Φωτογραφία με μία από τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς.

Φωτογραφία με μία από τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Βουλή οι  μαθητές υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παρακολούθησαν λίγο από τη συνεδρίαση.

 

 

 

 

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού , παρακολούθησαν στο “Θόλο” την ταινία Δαρβίνος -Το μυστήριο της Φύσης.Δαρβίνος - Το Μυστήριο της Φύσης

Έτσι τελείωσε η καθιερωμένη ,εδώ και χρόνια εκπαιδευτική εκδρομή της Στ΄τάξης. Οι μαθητές μας αποφοιτώντας  από το Δημοτικό Σχολείο, θα έχουν να θυμούνται πολλά!!!

Ευχαριστούμε τις δασκάλες τους, κ. Σαμαρά Μαρινέλα, που επιμελήθηκε όλο το Πρόγραμμα της εκδρομής,  κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και κ. Ζιάγκα Βασιλική, που φρόντισαν με πολλή αγάπη για τους μαθητές μας , “να μάθουν”,  “να γνωρίσουν” αλλά και “να διασκεδάσουν” με τρόπο ασφαλή και οργανωμένο.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των μαθητών που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μία φορά!

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Στ΄τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *