Η ημέρα κατά της σχολικής βίας στο σχολείο μας.

Την Τετάρτη στις 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν από δασκάλους και μαθητές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σχολικής βίας .

Τις δύο πρώτες ώρες οι δάσκαλοι μαζί με τους εκπ/κούς ειδικοτήτων συνεργάστηκαν και μίλησαν στους μαθητές για τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν οι συγκρούσεις και η βία μεταξύ των παιδιών. Μέσα από παραμύθια που διαβάστηκαν ή ταινίες που είδαν οι μαθητές προκλήθηκε συζήτηση και προβληματισμός για το παραπάνω θέμα.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν και πήγαν στο γήπεδο. Εκεί οι δάσκαλοι έδειξαν στα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια ,όπως σχοινάκι, λαστιχάκι,  μαντηλάκι .κ. ά.και πέταξαν χαρταετούς με συνθήματα κατά της Σχολικής βίας και ψαλίδες (κατσούλες όπως τις λένε στη Σκιάθο) .Σκοπός της παραπάνω δράσης είναι οι μαθητές να παίζουν ομαδικά παιχνίδια με συνεργασία και ομόνοια.Κι αυτά να παίζουν και στα διαλείμματα και να περνούν ευχάριστα.

Τέτοια ομαδικά άλλωστε παιχνίδια διδάσκονται και στην ώρα της Φυσικής Αγωγής κι αυτό τους κάνει να μαθαίνουν στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό.

 

Φυσικά οι συγκρούσεις και η βία δεν εξαλείφονται έτσι απλά, χρειάζεται επιμονή, ενημέρωση και συνεχής προσπάθεια τόσο από τους δασκάλους και το σχολείο αλλά κυρίως από την οικογένεια και την κοινωνία.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου, Σχολικός εκφοβισμός. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *