“Η τσάντα στο σχολείο”.

 

Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε ότι και στο σχολείο μας θα εφαρμοστεί από αύριο Παρασκευή η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ.7/219218/Δ1/12-12-2017), με θέμα :“Η τσάντα στο σχολείο”, για ένα Σαββατοκύρικο το μήνα.

Η δράση αυτή απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 ως τον Ιούνιο του ίδιου έτους και μετέπειτα από την έναρξη κάθε διδακτικού έτους ως τη λήξη του.

Γνωρίζουμε πως το σχολικό διάβασμα είναι ένας καθημερινός αγώνας  για τα παιδιά που  περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους .Επίσης εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας.

Αφήνοντας λοιπόν ,έστω για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, οι μαθητές τη τσάντα τους στο σχολείο και μην έχοντας εργασίες να κάνουν, θα έχουν χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας μαζί σας και θα μπορούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με άλλα ενδιαφέροντα.

Ας εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτών των Σαββατοκύριακων οργανώνοντας δημιουργικές και ποιοτικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας .

Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…

Ευκαιρία για την ανάγνωση ενός παιδικού «εξωσχολικού βιβλίου». Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου λειτουργεί κάθε Τρίτη…

Ευκαιρία για μια εκδρομή με το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο.

Ευκαιρία να μαγειρέψουμε ή να φτιάξουμε ένα γλυκό μαζί με το παιδί μας.

Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους!!!

Το παραπάνω εγχείρημα θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας τις 5 παρακάτω Παρασκευές:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Θα παρακαλούσα τους γονείς των μαθητών να δουν το παραπάνω εγχείρημα με κατανόηση και θετικότητα.Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι  δεν συμφωνεί και ότι θέλει οπωσδήποτε να πάρει το παιδί του την τσάντα στο σπίτι.Ας μην προβεί σ`αυτήν την ενέργεια και διαφοροποιήσει τη στάση του παιδιού του μέσα στην τάξη.Ας μην διαταράξουμε την ομαδικότητα της τάξης και στερήσουμε από το παιδί μας τη χαρά να φύγει τη συγκεκριμένη Παρασκευή ξέγνοιαστο και απελευθερωμένο από το βάρος της τσάντας του στους ώμους.

Με εκτίμηση ,η Δ/ντρια του Σχολείου.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *