Το σχολείο διαβάζει …το σχολείο.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης

Από σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ξεκίνησε η παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας,δύο έργων που εκπονήθηκαν τη σχολική χρονιά 2014-2015 από τους μαθητές της τότε Τρίτης (Γ΄) τάξης και υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Μαθηνού Μπραϊνώ (ΠΕ70) και Παναγιωτέλη Βασιλική (ΠΕ06), το “Εν Σκιάθω ποιώντας ποίηση” και το “Πεζο-γράφοντας”

 

Τα ονόματα των μαθητών που έλαβαν ενεργό μέρος για τη δημιουργία των ποιημάτων και του παραμυθιού θα τα διαβάσετε στις πρώτες σελίδες από τα  βιβλιαράκια που δημιουργήθηκαν.

Η παραπάνω δράση είναι μία δράση της σχολικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Ζιάγκα Βασιλική, για το μήνα Μάρτιο που είναι μήνας φιλαναγνωσίας και σκοπό έχει να διαβαστούν  από τους ίδιους τους  μαθητές έργα που έχουν δημιουργηθεί από μαθητές-συγγραφείς του σχολείου μας.

Για τον παραπάνω σκοπό ετοιμάσαμε κατάλληλα μία αίθουσα ώστε να γίνει η παρουσίαση με κάθε υπευθυνότητα και σεβασμό τόσο στους δημιουργούς όσο και στους μαθητές και στους δασκάλους που θα την παρακολουθήσουν.

P1010906

P1010901P1010909 P1010902P1010903 P1010908P1010907  Η πρώτη παρουσίαση έγινε σήμερα στους μαθητές και τους δασκάλους της Στ΄1 και Στ΄2 τάξης.

Στην αρχή έγινε ένα καλωσόρισμα από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Συκιώτου Δήμητρα και κατόπιν η κ. Ζιάγκα Βασιλική παρουσίασε τους μικρούς δημιουργούς με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς που εξήγησαν πώς πραγματοποιήθηκαν τα παραπάνω έργα.P1010925

P1010916

Οι μαθήτριες από την Στ΄τάξη,που είναι υπεύθυνες στη βιβλιοθήκη ανάγνωσαν από το έργο “Εν Σκιάθω ποιώντας ποίηση” τα τέσσερα ποιήματα για τις τέσσερις εποχές.Τα ποιήματα αυτά τα είχαν εμπνευστεί με τη “βοήθεια των Μουσών ” και  μετά από πολλές προκαταρκτικές “ασκήσεις” οι μαθητές-δημιουργοί .

P1010923 P1010924 Στη συνέχεια από την εργασία “Πεζο-γράφοντας”,παρουσιάστηκε το παραμύθι “Γαλανούπολη” που έγραψε η κ. Παναγιωτέλη Βασιλική, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι μαθητές και έγραψαν τη “Γαλανερία” .

Την εικονογράφηση στο παρακάτω παραμύθι έκανε ο αγαπητός μας εκπαιδευτικός των Εικαστικών κ. Μιτζέλος Ιωάννης.

Οι παρουσίαση θα γίνεται σε όλες τις τάξεις του σχολείου κάθε Τρίτη και Τετάρτη μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στο τέλος κάθε παρουσίασης δίνεται σε όλους τους μαθητές ένα φυλλάδιο με άσκηση-κουίζ.Όποιος τη συμπληρώσει σωστά κερδίζει ένα από τα παραπάνω βιβλία.Προϋπόθεση να ακούσει πολύ προσεχτικά το παραμύθι.

Κάθε τάξη και κάθε δάσκαλος μαζί με τους μαθητές του εργάζεται και δημιουργεί καθημερινά.Μακάρι αυτές οι δημιουργίες αλλά και οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται  στην κλειστή μας αίθουσα, να μοιράζονται και να ανταλάσσονται  ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι!!!

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *