Διήμερο Πρόγραμμα με θέμα: “Πρώτες Βοήθειες για παιδιά”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο Πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για παιδιά “ ,του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στο σχολείο μας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2016.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η παροχή θεωρητικών και πρακτικών πληροφοριών σχετικά με τις πρώτες βοήθειες στους εκπαιδευτικούς που είναι σε άμεση επαφή με παιδιά και πρέπει να διαχειριστούν καθημερινά διάφορα περιστατικά που έχουν σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών τους.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθκε βιωματικό σεμινάριο στους δασκάλους του σχολείου μας ,  του Ειδικού Σχολείου και τις νηπιαγωγούς του 3ου και του 1ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, από τρεις εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες,. Η υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Κορώνη Χρυσάνθη ,MSc Νοσηλεύτρια Προϊσταμένη Ψυχιατρικής κλινικής, με την αμεσότητα του λόγου της, έδωσε τις βασικές οδηγίες πρώτων βοηθειών με σύγχρονη επίδειξη από τις δύο συνεργάτιδές της  και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών.

κατάλογος2κατάλογος1κατάλογος

 

 

 

Το πρωί της Παρασκευής το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε με βιωματικό και ενδιαφέροντα τρόπο στους μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄τάξης ξεχωριστά, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τις βασικές πρώτες βοήθειες που πρέπει να δώσουν σε κάποιο παιδί ή ενήλικα αν χρειαστεί.

Μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα,που καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο,είναι να μάθουμε τις βασικές πρώτες βοήθειες, που μπορεί να σώσουν τη ζωή του συνανθρώπου μας που κινδυνεύει.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *