Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες για την ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Το πρώτο δίωρο οι μαθητές μέσα στις τάξεις τους με τους δασκάλους τους διάβασαν σχετικά παραμύθια και κείμενα και συζήτησαν για τις σχέσεις που πρέπει να έχουν μεταξύ τους ώστε κανένας συμμαθητής τους να μη νιώθει αποκλεισμένος, προσβεβλημένος ή δυστυχισμένος από τη συμπεριφορά των συμμαθητών και των δασκάλων του.

Τις υπόλοιπες ώρες πραγματοποιήθηκαν κυλιόμενα στις Α΄Β΄Και Γ΄τάξεις και χωριστά στις Δ΄,Ε΄Και Στ΄τάξεις  δραστηριότητες.

  • Παρουσίαση του Προγράμματος ¨Δε δίνεις αίμα δίνεις ζωή» από τους μαθητές της Γ΄1 τάξης και το δάσκαλό τους κ. Γεωργούλα Δημήτριο, δείχνοντας στους συμμαθητές τους   την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.Συνέδεσαν το μήνυμα της εθελοντικήςε αιμοδοσίας με την αξία της φιλίας και της αγάπης που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας , την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς, ώστε η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη για όλους τους ανθρώπους.
  • Παρουσίαση στους μεγάλους μαθητές της ταινίας, «Το καναρινί ποδήλατο» και στους μικρούς μία ταινία μικρού μήκους του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών «Ο ήρωας των υπερηρώων».
  • Παρουσίαση δύο τραγουδιών από τους μαθητές της Στ΄τάξης και το Μουσικό του σχολείου μας κ.Πλακιά Άλκη.Το Στ΄1 τραγούδησε το τραγούδι,»‘Ελα να σου δείξω εγώ το φως»,σε στίχους που έγραψε ο μαθητής της τάξης Γκίστο Ντάριο και το Στ΄2 τραγούδησε το τραγούδι «Φίλοι για πάντα» σε στίχους της δασκάλας κ. Σαμαρά Μαρινέλας.
  • Ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου,με την καθοδήγηση των Γυμναστών κ.Στάμου Ιωάννη και κ. Κούντζια Θωμά.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις σχολείου, Σχολικός εκφοβισμός. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση