ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

  • WP_20151203_001 - ΑντίγραφοΤην Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,αφιερώσαμε στο σχολείο μας μαζί με το Ειδικό Σχολείο,μία ώρα για να μιλήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας μαθητές σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

  • Παρουσίαση της ταινίας “PetShop” και ακόμα  μίας  ταινίας , του 2ου Δημ. Σχολείου Κομοτηνής.Μέσα από τις ταινίες θέλαμε να γίνει κατανοητό ποια άτομα ονομάζουμε Άτομα με αναπηρία, τι μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι για να τα βοηθήσουν και  ότι όλοι οι άνθρωποι  με λιγότερη ή περισσότερη προσπάθεια ο καθένας, μπορούν να καταφέρουν πολλά!
  • Δραματοποίηση από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου,με το οποίο συστεγαζόμαστε, και μαθητές της Ε΄1 τάξης του σχολείου μας,αποσπάσματος από το Παραμύθι “Η Ζαχαρούπολη”, το οποίο συνέγραψαν μαθητές του σχολείου μας με μαθητές άλλων σχολείων της Ελλάδας.
  • Στο τέλος οι μαθητές της Στ΄τάξης τραγούδησαν το τραγούδι “Μαζί”,που έγραψε ο Μουσικός του σχολείου μας κ. Πλακιάς Αλκιβιάδης.

Η κοινωνία μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη όταν ισότιμα συμμετέχουν όλοι.”

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *