“Επαγγέλματα που χάθηκαν”

Σήμερα το πρωί οι μαθητές του Δ΄1 και Δ΄2 τμήματος του σχολείου μας με τους δασκάλους τους κ. Ελευθερίου Αικατερίνη και κ. Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο σπίτι του κ. Μιτζέλου Ιωάννη,του εκπαιδευτικού Εικαστικών του σχολείου μας.DSC02534Τους μαθητές συνόδεψε και ο δάσκαλος του τμήματος Ένταξης,κ. Μανωλής Σπυρίδωνας.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος “Παλιά επαγγέλματα που χάθηκαν” που εκπονούν φέτος οι μαθητές των δύο τμημάτων.

Ο κ. Μιτζέλος διαθέτει μία μεγάλη συλλογή με τα σύνεργα παλιών επαγγελμάτων και είχε την καλοσύνη να τα εκθέσει στο σπίτι του για να δουν και να γνωρίσουν οι μαθητές μερικά από τα επαγγέλματα που χάθηκαν.Με μεγάλη χαρά αλλά και γνώση εξήγησε στους μαθητές τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του κουρέα ,του τσαγκάρη, του σιδερά, του φωτογράφου, του σαλεπιτζή.

Με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν την πολλή ωραία παρουσίαση του εκπαιδευτικού και ενθουσιάστηκαν ακόμη περισσότερο με τη μουσική που άκουσαν από το γραμμόφωνο οι μαθητές.

DSC02512DSC02503DSC02516Ευχαριστούμε τον κ. Μιτζέλο Ιωάννη για την ζεστή  φιλοξενία αλλά και τις γνώσεις που προσέφερε σήμερα στους μαθητές και στους δασκάλους τους.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δ΄τάξη, Δραστηριότητες τάξεων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *