‘’Τυχερά τα παιδιά που ακόμη μπορούν να χαίρονται αληθινές γεύσεις από γιαγιά…’’

DSCN1387 αστερακι

Μια ωραία έκπληξη περίμενε τους μαθητές της Δ 3’ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια του Πολιτισμικού Προγράμματος ‘’Σαν Τον Παλιό Καλό Καιρό’’, που πραγματοποιούν τα παιδιά με τη θεατρολόγο του σχολείου κ. Καραντζιά Κατερίνα.
Η κυρία Κανταράκια Ευαγγελία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των παιδιών μέσω της εγγονούλας της και μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε χειροποίητα Αμυγδαλωτά που παραδοσιακά συντροφεύουν τους Σκιαθίτες σε κάθε τους χαρά.
Όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε γύρω από το τραπέζι και, αφού μαζέψαμε τα μανίκια μας και λύσαμε τον εγκρατή ενθουσιασμό μας, βουτηχτήκαμε στη ζάχαρη και τραγουδήσαμε ‘’τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια ’’, όπως παραδοσιακά τάσσει η περίοδος μιας και οι μέρες της Πασχαλιάς πλησιάζουν.DSCN1380 αστερακι
Η κυρία Κανταράκια εξιστόρησε στα παιδιά προσωπικές εμπειρίες αλλοτινών εποχών σχετικά με την περίοδο της Σαρακοστής καθώς και οικογενειακές ιστορίες γύρω από το παραδοσιακό τραπέζι, στρωμένο απ’ το ‘’τίποτα’’ της φύσης.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο από τη διαδικασία, όσο και από την ποιότητα του γλυκού που με τα χεράκια τους έφτιαξαν, ώστε η γιαγιά της Εβελίνας με χάδι απαλό σαν τη λευκή ζάχαρη άχνη και αγκαλιά ζεστή σαν αυτή που μόνο οι γιαγιάδες ξέρουν να δίνουν, μας πρότεινε να ξαναβρεθούμε στην κουζίνα μαζί της την επόμενη εβδομάδα, φτιάχνοντας το πρωινό των παιδικών της αναμνήσεων, λαχταριστές, ζεστές τηγανίτες με μέλι. DSCN1387 αστερακι DSCN1375 αστερακι
Απ’ το παιχνίδι μας στην κουζίνα δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και οι φίλοι μας απ’ το Ειδικό Σχολείο που μαζί με τη δασκάλα τους Παρασκευή Ξηρακιά βοήθησαν ώστε το γλυκάκι να DSCN1393έχει ακόμη περισσότερη γεύση αγάπης.

 

 

Το κείμενο και τις φωτογραφίες επιμελήθηκε η κ.Κατερίνα Καραντζιά.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δ΄τάξη, Δραστηριότητες τάξεων. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση