Η χορωδία ΦΩ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου τραγουδά για 2η συνεχή χρονιά στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα.

DSC_0141
Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, η χορωδία ΦΩ.Σ. (Φωνούλες Σκιάθου), υπό την διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικής Μαρκουλλή Παναγιώτη, συμμετείχε στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel Thessalikon Grand, στην Καρδίτσα.DSC_0108
Οι ΦΩ.Σ. εμφανίστηκαν με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας τραγούδια του από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ακούστηκαν τα τραγούδια «Μες σ’ αυτή τη βάρκα» (Μάνος Χατζιδάκις) από την ταινία Μανταλένα, «Ο αμαξάς» (Αλέκος Σακελλάριος) από την ταινία Χτυποκάρδια στο θρανίο, «Τα λουστράκια» (Νίκος Γκάτσος) από την ταινία America America, «Τράβα μπρος» (Α. Σακελλάριος) και «Ο Γλάρος» (Α. Σακελλάριος) από την ταινία Η Αλίκη στο ναυτικό. Η άρτια ερμηνεία και η άψογη σκηνική παρουσία των παιδιών ενθουσίασε κριτές και κοινό. Στο πιάνο συνόδεψε τα παιδιά ο εκπαιδευτικός μουσικής-διευθυντής χορωδίας Μαρκουλλής Παναγιώτης.
Το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών της Καρδίτσας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ήταν αφιερωμένο στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη και Μαέστρο Ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου.

Η χορωδία ΦΩ.Σ.,σε πρόβα λίγο πριν την αναχώρησή της για την Καρδίτσα

DSC_0005

Ο εκπαιδευτικός της Μουσικής κ.Παναγιώτης Μαρκουλλής, στο πιάνο διευθύνοντας τη χορωδία του σχολείου.

DSC_0024

Το εξώφυλλο των ντοσιέ με τα τραγούδια, φιλοτέχνησε ο εκπαιδευτικός Εικαστικών,κ. Μιτζέλος Ιωάννης.

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον εκπαιδευτικό μουσικής Μαρκουλλή Παναγιώτη:
Η χορωδία ΦΩ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου είχε μια εξαιρετική συμμετοχή στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα στις 11 Μαρτίου 2015. Τα παιδιά τραγούδησαν με άψογο συγχρονισμό και μουσικότητα και έδειξαν στοιχεία του πηγαίου ταλέντου τους και την αφοσίωση τους στο χορωδιακό τραγούδι. Πιστεύω ότι το μαθητικό δυναμικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και κατ’ επέκταση η νέα γενιά της Σκιάθου, έχουν πολλές δυνατότητες και έμφυτη τάση στις τέχνες, τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.
Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της χορωδίας που εργάστηκαν με ενθουσιασμό και έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο και απαιτητικό έργο και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν στο μέλλον με κέφι και μεράκι σε ό,τι κάνουν. Ευχαριστώ πολύ τη διευθύντρια του σχολείου, Συκιώτου Δήμητρα, η οποία μου πρότεινε τη συμμετοχή της χορωδίας στο φεστιβάλ της Καρδίτσας και ανέλαβε με άψογο επαγγελματισμό το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και προγραμματισμού της πολιτιστικής εκδρομής στην Καρδίτσα. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς των παιδιών και το σύλλογο γονέων που πίστεψε σε αυτή την επιτυχή προσπάθεια και αγκάλιασε τη συμμετοχή του σχολείου στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Επίσης, ευχαριστώ πολύ το Γιάννη Μιτζέλο (δάσκαλο εικαστικών) που σχεδίασε τα υπέροχα ντοσιέ που κρατούσαν τα παιδιά στο φεστιβάλ. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Τσιτόγλου Μιρέλα (δασκάλα Β1 τμήματος) και τη Μπουντούρη Νικολέτα (εκπαιδευτικό πληροφορικής) που συνόδεψαν τα παιδιά στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη Μπουντούρη Νικολέτα που βοήθησε καλύπτοντας οπτικοακουστικά τις τελικές πρόβες και την εμφάνιση της χορωδίας στο φεστιβάλ, καθώς και για τη βοήθειά της στην σκηνική παρουσία των παιδιών.
Μαρκουλλής Παναγιώτης
Εκπαιδευτικός Μουσικής &
Διευθυντής Χορωδίας ΦΩ.Σ. σχ. Έτος 2014-15

 

DSC_0135

Μαζί με τον παρουσιαστή,κ. Κωστάλα,στο τέλος της βραδιάς.

 

Η συμμετοχή της χορωδίας ΦΩ.Σ.στην 7η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα, ήταν μία ευκαιρία για τους μαθητές που συμμετείχαν να αποκτήσουν μία μοναδική εμπειρία, να αγαπήσουν περισσότερο τη μουσική και το τραγούδι και να μάθουν πως με τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά μπορούν να καταφέρουν πολλά.

DSC_0011

Η κ. Μυρσίνη,η κ Ματούλα ,η κ. Χρύσα,και η κ. Κική στην όμορφη ταβέρνα του χτήματος Χαλίλη,για το μεσημεριανό φαγητό όλης της όμορφης ομάδας.

DSC_0021

Η κ. Χαραλαμπία, η κ. Ράνια η κ. Ρόη,η κ. Φωτεινή, η κ. Ιωάννα και η κ. Αργυρούλα με την αδερφή της.

DSC_0181

Στο φράγμα του Μέγδοβα, μαθητές ,γονείς και συνοδοί εκπαιδευτικοί.

 

 

Οι μαθητές μας μαζί με τους δώδεκα γονείς που τους συνόδεψαν, είχαν την ευκαιρία εκτός από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, να επισκεφτούν τη λίμνη και το φράγμα του Μέγδοβα και να θαυμάσουν τις ομορφιές της περιοχής.

Ευχαριστώ τον κ. Μαρκουλλή Παναγιώτη, τον εκπαιδευτικό της DSC_0026Μουσικής του σχολείου μας, για την άψογη δουλειά που έκανε με τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα και  για την εξαιρετική παρουσία του στην 7η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.Ευχαριστώ επίσης την κ. Μπουντούρη Νικολέτα και την κ. Τσιτόγλου Μιρέλα, που έφεραν εις πέρας με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν.Ευχαριστώ όλους τους γονείς των μαθητών που μας εμπιστεύτηκαν,καθώς και τους δώδεκα γονείς που συνόδεψαν και βοήθησαν στην εκδρομή, την κ. Χρύσα Διολέττα, την κ. Ματούλα Παπαδούλια,την κ. Μυρσίνη Παπαδούλια,την κ. Ράνια Κουκιά,την κ. Κική Συμιακάκη, την κ. Γιούλη Πεφτιτσέλη, την κ. Φωτεινή Γουίτινγκτον, την κ. Ρόη Αλέτρη,την κ. Ιωάννα Κοψιδάκη,την κ. Χαραλαμπία Γραμματικού,την κ.Συραϊνώ Γιουβανάκη και τον κ. Κώστα Δαρτιώτη.Τέλος ευχαριστώ όλους της μαθητές για τη συνέπεια, την εργατικότητα και το ήθος που έδειξαν και μας έκαναν περήφανους.

Η Διευθύντρια του σχολείου,Συκιώτου Δήμητρα.

Οι όμορφες φωτογραφίες είναι της κ. Νικολέτας Μπουντούρη.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις σχολείου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση