Συνεργατικό πρόγραμμα eTwinning,Singing for peace – Τραγουδάμε για την ειρήνη

WP_20150205_09_51_25_Pro
Συνεργατικό πρόγραμμα eTwinning
Singing for peace – Τραγουδάμε για την ειρήνη
 
Ο κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν να σκεφτούν οι μαθητές πάνω στην έννοια της ειρήνης με την ευρύτερη σημασία και να καταλήξουν στις 6 λέξεις που θα περιέγραφαν αυτή την έννοια καλύτερα. Κατόπιν θα έπρεπε να «ντύσουν» αυτά τα λόγια με τον πιο κατάλληλο ρυθμό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ρυθμική απαγγελία. Τέλος, οι 6 αυτές λέξεις θα έπρεπε να αποτυπωθούν σε εικόνες, οι οποίες θα αποτελούσαν το υλικό για την τελική παρουσίαση.
Δίνοντας στα παιδιά εναύσματα να σκεφτούν για το τι είναι ειρήνη ( και για το τι δεν είναι ), διαβάσαμε την «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου και πήραμε τις εικόνες μας και την έμπνευσή μας από εκεί, φτιάχνοντας παραστάσεις και λέξεις από μια αφηρημένη ιδέα.
Καλύψαμε γρήγορα τις απαιτήσεις του έργου για το eTwinning και προχωρήσαμε λίγο πιο πέρα, δίνοντας στο έργο μια ακόμη διάσταση – αυτή της απόδοσης των εννοιών σε τρεις ακόμα γλώσσες και απεικόνισής τους σε μια αφίσα που στάλθηκε στους Ευρωπαίους συνεργάτες μας.
Πέρα από το απτό αποτέλεσμα του έργου, το σημαντικότερο όφελος ήταν η συνεργασία 44 μαθητών και 5 εκπαιδευτικών, που εργάστηκαν σαν μια ομάδα αποδεικνύοντας ότι η γλώσσα είναι μια και ότι ειρήνη είναι «ένα ποτήρι ζεστό γάλα κι ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει».
Το τραγούδι μας θα αποτελέσει μέρος του Ευρωπαϊκού τραγουδιού για την ειρήνη και θα συμπεριληφθεί από την Εθνική Υπηρεσία στις δράσεις για τον εορτασμό των γενεθλίων του eTwinning που κλείνει φέτος 10 χρόνια.
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί που συνεργαστήκαμε για αυτό το έργο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε1 και Ε2 τμημάτων του σχολείου μας για την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και, κυρίως, την εμπιστοσύνη τους σε μας.
Οι συνεργάτες του έργου:
Βασιλική Παναγιωτέλη
Βασιλική Ζιάγκα
Αικατερίνη Καραντζιά
Ευαγγελία Κολοβού
Γιάννης Μιτζέλος
PEACE SONG
Ειρήνη είναι πολυχρωμία.
Ειρήνη είναι φιλία.
Ειρήνη είναι ελευθερία.
Ειρήνη είναι δημιουργία.
Ειρήνη είναι μόρφωση.
Ειρήνη είναι θαλπωρή.
Peace is colourfulness.
Peace is friendship.
Peace is freedom.
Peace is creativity.
Peace is education.
Peace is warmth.
L’ arc en ciel c’est la paix.
L’ amitié c’ est la paix.
La liberté c’ est la paix.
La creativité c’ est la paix.
L’ education c’ est la paix.
Le foyer c’ est la paix.
Frieden ist voll von farben.
Frieden ist freundschaft.
Frieden ist freiheit.
Frieden ist kreativ.
Frieden ist kultiviert.
Frieden ist gemütlich.

 

Το παραπάνω κείμενο  και το βιντεάκι δημιουργήθηκαν  από την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας ,κ Παναγιωτέλη Βασιλική.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην E-Twinning. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση