Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

Την Πέμπτη 18/12/2014, στις 7μ.μ. ,θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.

Οι μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης θα παρουσιάσουν την μουσικοκινητική παράσταση

“Ο Καρυοθραύστης”. 

Επίσης η χορωδία του σχολείου θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

Ο Καρυοθραύστης είναι το παραμύθι ,πάνω στο οποίο βασίστηκε ο Τσαϊκόφσκυ για το ομώνυμο μπαλέτο του.

Η υπόθεση

Ο μάγος Ντροσσελμάγερ διηγείται μια ιστορία για έναν πανέμορφο πρίγκιπα, έναν καρυοθραύστη και ένα μοχθηρό ποντικοβασιλιά. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο δικαστής Στάλμπαουμ έχει διοργανώσει μια γιορτή στο σπίτι του, ενώ τα δύο μικρά παιδιά του, η Κλάρα και ο Φριτς, ανυπομονούν να σβήσουν τα φώτα για να ανοίξουν τα δώρα τους.

Μάλιστα, ο μάγος για να τα γοητεύσει επιστρατεύει όλη την τέχνη του γεμίζοντας με χρώματα, μουσική, αρλεκίνους και ποντικάκια όλο το δωμάτιο. Την καρδιά της Κλάρας, όμως, κερδίζει ένας μικρός καρυοθραύστης, μια κούκλα-παιχνίδι, τον οποίο κανένας άλλος δεν θέλει, επειδή είναι άσχημος.

Η Κλάρα τον παίρνει αγκαλιά και κοιμάται μαζί του. Μέχρι που ξαφνικά, ως εκ θαύματος, ο ασχημούλης καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε ένα γοητευτικό πρίγκιπα και η μικρή Κλάρα σε μία πανέμορφη πριγκίπισσα, οι οποίοι μετά από ένα ταξίδι καταλήγουν στη Χώρα των Ζαχαρωτών.

Εκεί, ο μάγος τούς υποδέχεται με δώρα και εκπλήξεις και δίνει στην Κλάρα ένα μαγικό ραβδί για να κηρύξει την έναρξη της μεγάλης γιορτής που όλοι περιμένουν. Μέσα σε μία πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορών η γιορτή τελειώνει, η παραμυθένια Χώρα εξαφανίζεται και η μικρή Κλάρα ξυπνά έχοντας στην αγκαλιά της τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ.Κατσιμπέρη Εριφύλη,η οποία έχει τη γενική επιμέλεια της παράστασης, οι δασκάλες των Α΄και Β΄τάξεων,κ. Γκουντούμα Δήμητρα, κ.Τριχιά Αποστολία, κ.Τσιτόγλου Μιρέλα, κ.Ιωάννου Μαγδαληνή,  ο εκπαιδευτικός Μουσικής κ. Μαρκουλλής Παναγιώτης ,ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χορωδία , η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ.Μπουντούρη Νικολέτα υπεύθυνη για τον ήχο , τα  σκηνικά και τη διαδραστική παρουσίασή τους και ο εκπαιδευτικός Εικαστικών κ. Μιτζέλος Ιωάννης υπεύθυνος για τα κοστούμια των παιδιών.

 

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Γιορτές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *