Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Πετώντας για την Ειρήνη”

Σήμερα οι μαθητές του σχολείου ,παρακολούθησαν μία καταπληκτική παράσταση της θεατρικής ομάδας  Λώτινος Ήλιος ,¨Πετώντας για την Ειρήνη”

Την πρωτοβουλία της επιλογής του παραπάνω θεατρικού σχήματος ,της πρόσκλησής του στο νησί μας,της φιλοξενίας και της διοργάνωσης για την τελική παρουσίαση στους μαθητές όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,την είχε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου μας .

Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο κ. Σδράκα Ουρανία και τα μέλη του Συλλόγου ,κ. Μπαράκο Κωνσταντίνο , κ. Συμιακάκη Κική,  κ. Πεφτιτσέλη Γιούλη,   κ. Ευσταθίου Αναστασία και κ. Χρύσα Διολέτταγια την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρακολουθήσουμε μία τόσο προσεγμένη παράσταση.

Το έργο έδειξε στα παιδιά με πολύ ωραίο τρόπο ,πόσο η διχόνοια καταστρέφει τις ψυχές μας και δημιουργεί λύπη και αναστάτωση και πώς μόνο με τη φιλία ,την αγάπη και την συνεργασία μπορούμε να έχουμε ειρήνη στις ζωές μας και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Ο Σπίθας ,ο καινούργιος μαθητής ,γίνεται θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Ο Σπίθας ,ο καινούργιος μαθητής ,γίνεται θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Η "Διχόνοια ",που προσπάθησε να επικρατήσει στις ψυχές των παιδιών ,αλλά δε τα κατάφερε,γιατί νικήθηκε από τη φιλία και την αγάπη  των παιδιών.

Η “Διχόνοια “,που προσπάθησε να επικρατήσει στις ψυχές των παιδιών ,αλλά δε τα κατάφερε,γιατί νικήθηκε από τη φιλία και την αγάπη των παιδιών.

Η υπόθεση του έργου

Όλα ξεκινούν όταν η Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει  τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία. 

Τα τρία παιδιά,ο Σπίθας,η Δροσιά και η Χρύσα, θα βρεθούν στο στόχαστρό της.

Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο.

Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί.

Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί τον Σπίθα και να μιλήσει.

Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.

Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας. 

Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.

Τα παιδιά αποφασισμένα, τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:

Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πάλι πίσω στη γη.

Τα παιδιά με τη δύναμη της φιλίας ,ελευθερώνουν την Ειρήνη.

Τα παιδιά με τη δύναμη της φιλίας ,ελευθερώνουν την Ειρήνη.

Οι μαθητές συγκινημένοι παρακολουθούν την παράσταση.

Οι μαθητές συγκινημένοι παρακολουθούν την παράσταση.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *