Επίσκεψη στη νέα Λαογραφική Έκθεση ¨Αλέξανδρος Μωραϊτίδης”

Με πολύ χαρά επέστρεψαν στο σχολείο,σήμερα το πρωί 5/6/2012, οι μαθητές και οι δάσκαλοι των Γ΄1,Γ΄2 Β΄2 και Β΄3 τμημάτων , μετά την επίσκεψή τους στη λαογραφική έκθεση “Αλέξανδρος Μωραϊτίδης “που ιδρύθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Τριών Ιεραρχών

Το Πνευματικό Κέντρο είναι κτισμένο στο χώρο που υπήρχε το σπίτι στο οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και εκοιμήθη ο μεγάλος λόγιος, σύγχρονος του Αλ. Παπαδιαμάντη, Αλέξανδρος Μωραïτίδης ως Ανδρόνικος μοναχός. Η δημιουργία αυτής της αίθουσας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την τοπική μας Εκκλησία.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων, όπως παραδοσιακές φορεσιές της Σκιάθου, τοπικά ενδύματα, υφαντά, έπιπλα, είδη οικοσκευής, εξοπλισμό κλωστικής και υφαντικής τέχνης, αγροτικά και ναυπηγικά εργαλεία, αρχαία μάρμαρα, αμφορείς και εκκλησιαστικά αντικείμενα μεγάλης αξίας. Επίσης στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται πολλές φωτογραφίες από την παλιά Σκιάθο και από τη καθημερινή και εκκλησιαστική ζωή των νησιωτών.

Ο υπεύθυνος ιερέας, πατέρας Νικόλαος Σταματάς,  υποδέχθηκε τους μικρούς μαθητές και τους ξενάγησε στα εκθέματα της έκθεσης . Τον ευχαριστούμε πολύ και του δίνουμε συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια .

Την Παρασκευή 8/6/2012 ,θα επισκεφτούν την έκθεση και οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *