Children in Europe give each other their hands-Τα παιδιά της Ευρώπης δίνουν τα χέρια-2014-2015

  • Για δεύτερη συνεχή χρονιά ,το σχολείο μας συμμετέχει στη Δράση E-Twinning .Πέρυσι την αρχή έκανε η εκπ/κός των Αγγλικών,κ Παναγιωτέλη Βασιλική με το έργο” Let’s create tales” (Ας δημιουργήσουμε ιστορίες), το οποίο ολοκληρώνεται φέτος. Οι συμμετοχές των χωρών στο συγκεκριμένο έργο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να το κλείσουν νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.
Οι ιστορίες που έφτιαξαν, διηγήθηκαν και εικονογράφησαν τα παιδιά θα συγκεντρωθούν σε ένα τελικό προϊόν, που θα δημοσιευτεί στο Twinspace όταν θα πάρει έγκριση.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των φετινών τάξεων Ε1 και Ε2, θα πρέπει να νιώθουν πολύ περήφανοι-ες για τη συμμετοχή τους σε ένα τόσο μεγάλο έργο, παρόλο που ήταν για όλους μας μια βουτιά σε άγνωστα νερά.
Συνεχίζουμε και φέτος γερά με το νέο έργο The children of Europe join their hands ( Τα παιδιά της Ευρώπης ενώνουν τα χέρια τους).
Παρακάτω δημοσιεύουμε το Πιστοποιητικό Συμμετοχής της εκπκ/κού και του σχολείου στο παραπάνω έργο.

etw_certificate_97364_el (2)

Τη φετινή σχολική χρονιά ,στη Δράση συμμετέχει ακόμα μία εκπαιδευτικός ,η Μπουντούρη Νικολέτα της Πληροφορικής.

Παρακάτω εξηγεί η ίδια το σκοπό του έργου.

Σκοπός του έργου : Το έργο είναι η αρχή για μια όμορφη συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης με σκοπό όσο αυτό είναι δυνατό και επιτρεπτό να επεξεργαστούμε τις αισθήσεις μας : να γνωριστούμε μεταξύ μας, να δούμε ο ένας τον άλλον, να δοκιμάσουμε φαγητά, να ενημερώσουμε ο ένας τον άλλον για τα ενδιαφέροντά μας και τα χόμπι μας, να παίξουμε μεταξύ μας και να βρούμε τρόπους επικοινωνίας.

Οι μαθητές θα μάθουν για τη δική τους ζωή, τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα τόσο τη δική τους όσο των άλλων ανθρώπων. Στόχος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν το ενδιαφέρον και τη χαρά στην απασχόληση των ξένων πολιτισμών και γλωσσών. Οι μαθητές έχουν τη δική τους κουλτούρα και μαζί με των άλλων πολιτισμών συναντώνται. Θα δώσουμε ώθηση και τρόπους να μάθουν να ασχολούνται με τα νέα μέσα και να αναπτύξουν διαφορετικές εμπειρίες.

 

Συμμετέχουν μέχρι στιγμής σχολεία από: Ελλάδα (Σκιάθος και Χαλάστρα), Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία (2 σχολεία), Λιθουανία (3 σχολεία), Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία.

 

Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν είναι : e-mail, Forum, MP3, Other software (PowerPoint, video, pictures and drawings), Project Diary, Twinspace, Video conference.

Το πρώτο βίντεο που έχει ανέβει ,αφορά στην παρουσίασή μου στο blog τους.

We have opened our window for you….

etw_certificate_105284_el (7)

  • Από την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Δύο πολύ όμορφα βίντεο για να τα δουν τα παιδιά των άλλων χωρών που συμμετέχουν στη δράση  , με θέμα “What can we do with our hands?” “Τι μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας”, ,από την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ,που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.

Το πρώτο βίντεο δημιουργήθηκε από την κ. Παναγιωτέλη Βασιλική,εκπ/κό Αγγλικής Γλώσσας και παρουσιάζει δραστηριότητες των μαθητών του Ε΄1 ,στην ώρα των Αγγλικών και δραστηριότητες στην αυλή από όλους τους μαθητές και το δεύτερο από την κ. Μπουντούρη Νικολέτα,εκπ/κό της Πληροφορικήςκαι παρουσιάζει δραστηριότητες των μαθητών στην ώρα της Πληροφορικής .