“Έκθεση αυτοσχέδιων Μουσικών οργάνων”

Ιδιόφωνα 2

Ιδιόφωνα

Ιδιόφωνα

Ιδιόφωνα

Κουτάλια-Μασιά

Κουτάλια-Μασιά

Μπαστούνι βροχής

Μπαστούνι βροχής

Μεμβρανόφωνα

Μεμβρανόφωνα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της έκθεσης έγινε από τον Εκπαιδευτικό Μουσικής κ. Παναγιώτη Μαρκουλλή στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που ανέλαβε με θέμα: «Κατασκευές αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων: οι μαθητές γνωρίζουν τα μουσικά όργανα μέσα από την κατασκευή, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική ερμηνεία».

Λιθόφωνο

Λιθόφωνο

Υαλόφωνα-Μπουκάλια

Υαλόφωνα-Μπουκάλια

Χορδόφωνα_Αερόφωνα

Χορδόφωνα_Αερόφωνα

Τυμπανάκια χειρός

Τυμπανάκια χειρός

 

Ντέφια-Ταμπουρίνα

Ντέφια-Ταμπουρίνα

 

 

 

 

Μαράκες μονές και διπλές -Κουδουνάκια

Μαράκες μονές και διπλές -Κουδουνάκια

 

 

 

 

 

310 - ΣΤ28

 

 

 

Το πρωί της Τρίτης (12 Μαΐου 2015) επισκέφτηκαν την έκθεση οι μαθητές  από το 1ο ,2ο και 3ο Νηπιαγωγεία και το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Σκιάθου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέραςη έκθεση φιλιξένησε το Σκιαθίτικο κοινό.Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί χάρηκαν με τις κατασκευές των μουσικών οργάνων και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χορωδία ΦΩ.Σ. να ερμηνεύει μέρος του τραγουδιού «Όργανα, σώμα, φωνή» (μουσική: Carl Michael Belmann, στίχοι: Juka Maki, ελλ. Ειρήνη Κακογιάννη) ενώ έπαιζαν ρυθμικά με τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που τα ίδια κατασκεύασαν! 712 - Β22.22.6

Την Τετάρτη (13 Μαΐου) επισκέφτηκαν την έκθεση οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Για τις κατασκευές των μουσικών οργάνων εργάστηκαν μαθητές από τις , Γ΄,Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις καθώς και παιδιά του ολοημέρου.

Με τη χρήση απλών υλικών όπως μπαλόνια, λάστιχα, ξυλάκια από σουβλάκι, ρύζι, φακές, πλακάκια, χάντρες κ.α. κατασκευάστηκαν έγχορδα, πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα.

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Εκπαιδευτικό Μουσικής κ. Παναγιώτη Μαρκουλλή.
Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που η έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν με ενθουσιασμό και όρεξη και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν με κέφι και μεράκι σε ό,τι κάνουν στο μέλλον. Ευχαριστώ πολύ τις συναδέλφους των άλλων σχολείων που έφεραν τα παιδιά τους στην έκθεση και ιδιαίτερα τις δασκάλες του 1ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου για το υπέροχο μόμπιλε με μουσικά όργανα που κατασκεύασαν μαζί με τα παιδιά τους! Ευχαριστώ πολύ αυτούς/ες που βοήθησαν για τη συλλογή υλικών και το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου που στηρίζει τις μουσικές δράσεις του σχολείου. Επίσης, ευχαριστώ πολύ τη Νικολέτα Μπουντούρη, καθηγήτρια πληροφορικής η οποία κάλυψε με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό την έκθεση. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διευθύντρια του Σχολείου κα. Συκιώτου Δήμητρα, η οποία πίστεψε με θέρμη στο πολιτιστικό πρόγραμμα που ανέλαβα, με εφοδίασε με ό,τι υλικά χρειάστηκα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και βοήθησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της τελικής έκθεσης.
Εκπαιδευτικός Μουσικής
Παναγιώτης Μαρκουλλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *