Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Η αυλή του Σχολείου” 2011-12

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Η αυλή του σχολείου” , που άρχισε την σχ. χρονιά 2010-2011 από τους μαθητές της Πέμπτης τάξης και τους εκπ/κούς κ. Ελευθερίου Αικατερίνη και Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα , πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2012 με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπ/κών του Σχολείου καθώς και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Πλωμαρίτη Κυριακή, καθαριότητα των τάξεων και των διαδρόμων του σχολικού κτηρίου, κηπουρέματα στην αυλή , με ξεχορτάριασμα , σκάλισμα και φροντίδα των φυτών που άρχισαν να φυτεύουν οι μαθητές του Σχολείου από το σχολικό έτος 2009-2010. Επίσης έγινε καθαρισμός όλης της περιοχής γύρω από το Σχολείο.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν και στις 5 Απριλίου , όπου όλοι πάλι μαζί ,μαθητές και εκπ/κοί συνέχισαν να φροντίζουν το σχολείο ,ζωγραφίζοντας στους εξωτερικούς τοίχους  όμορφα σχέδια και συνθήματα για το Περιβάλλον .

Επίσης οι εκπ/κοί με τη βοήθεια και του μηχανικού του Δήμου κ. Χρήστου Σταματίου το απόγευμα σχεδίασαν επιδαπέδια παιχνίδια για να παίζουν οι μαθητές στην ώρα της Γυμναστικής και στο διάλειμμα.

Έτσι ολοκληρώθηκε το παραπάνω Εκπ/κό Πρόγραμμα με πολύ επιτυχία , σύμφωνα με κοινή ομολογία των συμμετεχόντων αλλά και των γονέων των μαθητών.

Το παραπάνω Πρόγραμμα είναι ενταγμένο και στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , στο οποίο το Σχολείο μας συμμετέχει από τη σχολική χρονιά 2009-2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *