Οι ηρωικές μορφές του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις ηρωικές μορφές της Επανάστασης μέσα από έναν μοναδικό τρόπο ζωγραφικής σε έργα-κολλάζ υπο την καθοδήγηση του κυρίου Έλιο Σάμαρα (δάσκαλο των εικαστικών) , ο οποίος τους υπόδειξε ειδικές τεχνοτροπίες όπως η δημιουργία κολλάζ από ανακυκλώσιμα υλικά (με φύλλα εφημερίδων και περιοδικών ) σε μορφή ψηφιδωτού.
Τα έργα των παιδιών ολοκληρώθηκαν μετά από αρκετές ώρες προσήλωσης και προσπάθειας και μέσα από αυτή την διαδικασία αυτών των τεχνικών εκτός το ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την επανάσταση και τους πρωταγωνιστές της με όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο ενίσχυσαν και τον τρόπο να μάθουν να εκφράζουν ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα μέσω της τέχνης.

Είναι πραγματικά αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο ότι παραδίδουμε την σκυτάλη σε μια τέτοια γενιά με τόσο ζωηρό πνεύμα. Μια γενιά που, κάτω από την καθοδήγηση γονιών και εκπαιδευτικών, δείχνει ενδιαφέρον για την ιστορία μας και τιμάει το Αθάνατο 1821. Με σεμνότητα, δημιουργική αντίληψη και φυσικά με την χαρακτηριστική καθαρότητα του παιδικού πνεύματος.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ΄του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου αλλά και στον δάσκαλο των Εικαστικών Σάμαρα Έλιο.

Επιμέλεια Βίντεο: Χαλιούλια Σταματία.