200 ευρώ επιδότηση για αγορά tablet, laptop, desktop. Άνοιξε η πλατφόρμα για τους μαθητές. Αιτήσεις από 5/4/2021 έως και 30/7/2021.

Σε λειτουργία βρίσκεται από 5/4/2021 η πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ
– Στην πρώτη φάση αίτηση καταθέτουν οικογένειες, οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ το 2020

Από 5 Απριλίου, οι δικαιούχοι του του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις επιχορήγησης, μέσω μίας ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Αιτήσεις, υποβάλλονται από Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του προγράμματος υποχρεούνται να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και απαγορεύεται ρητά να τον μεταπωλήσουν κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Οι Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Σημείωση : Οι δικαιούχοι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Επιλέξιμος εξοπλισμός

Οι κατηγορίες επιλέξιμου εξοπλισμού είναι οι ακόλουθες:

  • φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)
  • σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

Η αίτηση σε οκτώ βήματα. Μπείτε στο δικτυακό τόπο https://www.digital-access.gov.gr/