Μάι 18
29

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Το Στ1 και το Στ2 του σχολείου μας ολοκλήρωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2018 υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Εργαστηρίου Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως άξονα τη διδασκαλία με νέες τεχνολογίες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Για τη φετινή χρονιά στο πρόγραμμα  “ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2018”,300 περίπου μαθητές και 24 δάσκαλοι από 20 δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν από απόσταση με στόχο τη διερεύνηση και την συνεργατική οικοδόμηση των γνώσεων τους σε θέματα που σχετίζονταν με την ασφαλή πλοήγηση και τον εθισμό στο διαδίκτυο.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Κοτρώνη Δημήτρη και την Βασιλειάδου Κατερίνα συνεργάστηκε με το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου και οι μαθητές παρήγαγαν τις δικές τους δημιουργίες με τη συνδρομή νέων τεχνολογιών ( εργαλεία του Web 2.0 και επαυξημένη πραγματικότητα ). Οι μαθητές ασχολήθηκαν με θέματα όπως: εθισμός στο διαδίκτυο, φίλοι στο διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός και κίνδυνοι του διαδικτύου και στη συνέχεια παρήγαγαν τα δικά τους έργα.<p>

</p>

.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *