Νοέ 18
18

Ο Οδυσσέας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου- Ένα παιχνίδι για τα μνημεία της παλιάς πόλης

Την Πέμπτη 25/10 οι μαθητές της Στ και της Ε τάξης του σχολείου μας είχαν την τύχη να δοκιμάσουν πρώτοι ένα νέο παιχνίδι για την παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Οι μαθητές έφεραν τα κινητά τους τηλέφωνα και τάμπλετ στο σχολείο για να εγκαταστήσουν τις αναγκαίες εφαρμογές με τη βοήθεια του δημιουργού του παιχνιδιού Λάκη Βαρθαλίτη, δάσκαλου στη Λεόντειο Σχολή και μεταπτυχιακού φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Μετά τις απαραίτητες οδηγίες στο σχολείο ο κ. Βαρθαλίτης μας οδήγησε σε επιλεγμένα σημεία στην παλιά πόλη για να βοηθήσουμε τον Οδυσσέα που γυρνώντας από την Τροία πέρασε και από το Ρέθυμνο πέφτοντας σε ένα χρονοπηγάδι.

Παρά τον άνεμο και το κρύο για δύο ώρες αναζητούσαμε την πυξίδα που θα έστελνε τον Οδυσσέα πίσω στο ταξίδι για την Ιθάκη. Κάθε φορά που φτάναμε σε ένα σημαντικό σημείο τα κινητά και τα τάμπλετ ενεργοποιούνταν, σκόπευαν χαρακτηριστικά σημάδια των μνημείων και εμφανίζονταν πληροφορίες και κουίζ. ‘Έτσι κυνηγώντας την χρονοπυξίδα μάθαμε πολλά πράγματα για την παλιά πόλη.

Φεύγοντας ο κ. Βαρθαλίτης μας άφησε το παιχνίδι να το διαθέσουμε και στα άλλα σχολεία . Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μας.Αφήστε μια απάντηση