Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ…

Φεβ 20256
27 1
“Την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου και το Ευ Αγωνίζεσθαι τίμησε το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου Κω.”
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου, 1η Φεβρουαρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την προώθηση των αξιών του “Ευ αγωνίζεσθαι” και την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.
 Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από τους εκπαιδευτικούς ενημερωτική ομιλία για την καλλιέργεια του φίλαθλου πνεύματος στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και των υπόλοιπων θυμάτων της οπαδικής βίας.
Επιπλέον, έλαβε χώρα αγώνας μπάσκετ στο ανοικτό δημοτικό γήπεδο μπάσκετ Πυλίου Κω, με μεικτές ομάδες μαθητών και μαθητριών της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, στον οποίο συμμετείχαν και παρακολούθησαν μαθητές της Τρίτης και Τέταρτης τάξης. Οι μαθητές κατασκεύασαν στεφάνια ελιάς, τα οποία μοιράστηκαν στους συμμαθητές τους μετά το τέλος του αγώνα, συμβολίζοντας το Ολυμπιακό ιδεώδες και την ειρήνη.  Συμμετείχαν επίσης σε αναμνηστική φωτογράφιση φορώντας τα χρώματα των διαφορετικών ομάδων τους και κρατώντας τα στεφάνια ελιάς, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κύματος ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων. Ελπίζουμε ότι οι αξίες αυτές θα μεταλαμπαδευτούν από τον αθλητικό στίβο στην καθημερινή ζωή των μαθητών μας, ενισχύοντας το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.
27 1
20250204 104031 1
20250204 104115 1
1738829470978
από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ…    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ

    Αγαπητοί γονείς και επισκέπτες ,

    Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης αλλά και ως μέσο παρουσίασης των δραστηριοτήτων των τάξεων και των μαθητών του σχολείου.

    .png

    .png

    .png

    .png

    .png

    Γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας

    Το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου ιδρύθηκε το 1946. Η αρχική κατασκευή περιελάμβανε τις δύο ανατολικές αίθουσες. Ακολούθησε η κατασκευή των δυτικών αιθουσών και του παλιού γραφείου το 1950 και ολοκληρώθηκε με τις βόρειες αίθουσες το 1960. Το 2000 χτίστηκε καινούριο κτίριο με μία μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας στον όροφο. Το 2012 τοποθετήθηκαν τρείς (3) αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ και το 2018 προστέθηκαν άλλες δυο (2).

    Το σχολείο μας σήμερα είναι 12/θέσιο. Βρίσκεται βόρεια και σε συνέχεια από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου και λίγα μέτρα ανατολικά της κεντρικής πλατείας Πυλίου.

    Φοιτούν σε αυτό από 250 (χειμερινή περίοδο) ως 262 μαθητές (τουριστική περίοδο) και το εκπαιδευτικό προσωπικό ανέρχεται, σε πλήρη επάνδρωση του σχολείου, στους 30 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

    Λειτουργούν δεκατρία (13) τμήματα πρωινού προγράμματος, ένα τμήμα ολοήμερου, τμήμα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις. Επίσης διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα πληροφορικής, σχολική βιβλιοθήκη, γήπεδο καλαθοσφαίρισης και κυλικείο.

    Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές – Μαρμάρι, Αμανιού, Αγ. Γεώργιος – με δημοτικό σχολικό λεωφορείο.

     



    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων