Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου η διάθεση 5 δωρεάν self self σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μαρ 202214
self 11 768x480

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και  1 Απριλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

 

 

Πηγή: Γιώργος Γκουτζιαμάνης

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου η διάθεση 5 δωρεάν self self σε μαθητές και εκπαιδευτικούς    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ

    Αγαπητοί γονείς και επισκέπτες ,

    Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης αλλά και ως μέσο παρουσίασης των δραστηριοτήτων των τάξεων και των μαθητών του σχολείου.

    .png

    .png

    .png

    .png

    .png

    Γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας

    Το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου ιδρύθηκε το 1946. Η αρχική κατασκευή περιελάμβανε τις δύο ανατολικές αίθουσες. Ακολούθησε η κατασκευή των δυτικών αιθουσών και του παλιού γραφείου το 1950 και ολοκληρώθηκε με τις βόρειες αίθουσες το 1960. Το 2000 χτίστηκε καινούριο κτίριο με μία μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας στον όροφο. Το 2012 τοποθετήθηκαν τρείς (3) αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ και το 2018 προστέθηκαν άλλες δυο (2).

    Το σχολείο μας σήμερα είναι 12/θέσιο. Βρίσκεται βόρεια και σε συνέχεια από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου και λίγα μέτρα ανατολικά της κεντρικής πλατείας Πυλίου.

    Φοιτούν σε αυτό από 250 (χειμερινή περίοδο) ως 262 μαθητές (τουριστική περίοδο) και το εκπαιδευτικό προσωπικό ανέρχεται, σε πλήρη επάνδρωση του σχολείου, στους 30 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

    Λειτουργούν δεκατρία (13) τμήματα πρωινού προγράμματος, ένα τμήμα ολοήμερου, τμήμα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις. Επίσης διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα πληροφορικής, σχολική βιβλιοθήκη, γήπεδο καλαθοσφαίρισης και κυλικείο.

    Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές – Μαρμάρι, Αμανιού, Αγ. Γεώργιος – με δημοτικό σχολικό λεωφορείο.

     



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων