Αγαπητοί γονείς,

Πρώτη ημέρα χθες της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ήταν μία καινούργια εμπειρία για τους περισσότερους από εμάς αλλά και για το Υπουργείο που προσπάθησε να υποστηρίξει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελληνικής Επικράτειας οι οποίοι είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας με την πλατφόρμα Webex. Όπως λοιπόν κάθε αρχή υπήρξαν αρκετές δυσκολίες στη διεξαγωγή των μαθημάτων όχι μόνο στο δικό μας σχολείο αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας. Τα προβλήματα αφορούσαν  τόσο το αδύναμο δίκτυο, την πλατφόρμα webex για την οποία είχαμε ενημέρωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή ότι θα αναβαθμιστεί, ή ακόμα τον ελλιπή εξοπλισμό των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου γνωρίζοντας το αργό δίκτυο σύνδεσης της σχολικής μονάδας, η οποία δεν μπορούσε να τους υποστηρίξει ,όλοι εκτός από έναν συνδέθηκαν από τα σπίτια τους έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση τους στην πλατφόρμα. Η υποστήριξή τους και ο συντονισμός γινόταν εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της πληροφορικού του σχολείου και της εφαρμογής any desk.Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν κάποιες τάξεις να μπορέσουν να κάνουν ορισμένα μαθήματα, άλλα παιδιά να συνδεθούν τις πρώτες ώρες και να μην μπορούν να συνδεθούν τις επόμενες και αλλά να μη συνδεθούν καθόλου. Παρόλα αυτά θέλοντας να σας μεταφέρω τα λόγια μιας συναδέλφου το όλο εγχείρημα ήταν πολύ συγκινητικό γιατί φάνηκε ότι τα παιδιά λαχταρούσαν την επαφή με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές τους αλλά ακόμα λαχταρούσαν και για τα καθήκοντά τους που σε άλλες περιπτώσεις βαρυγκωμούσαν. Και ακόμη την απογοήτευση άλλων μαθητών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν καθόλου στην πλατφόρμα. Θεωρώντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες ας έχουμε στο νου μας ότι η διαδικτυακή σύνδεση στο μάθημα δεν είναι μόνο προσφορά γνώσεων αλλά επίσης πολύτιμη ψυχική επαφή με τη σχολική πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό με θετική και όχι κριτική διάθεση ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες ημέρες μέχρι να μπορέσουμε να κοιτάξουμε ξανά τους μαθητές μας στα μάτια, να τους χαμογελάσουμε και γιατί όχι και για τους επαναφέρουμε στην τάξη.

Όσο αφορά τις ελλείψεις μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό αυτές έχουν όλες καταγραφεί και έχει γίνει αίτημα για κάλυψή τους στο υπουργείο. Μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό και ξέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε σπίτια με πάνω από ένα παιδί σας ενημερώνουμε ότι η σύνδεση στην πλατφόρμα Webex μπορεί να γίνει και μέσω κινητού τηλεφώνου ή ακόμα και σταθερού.

Αναφερόμενη σε διαδικαστικά θέματα οποιοδήποτε αίτημα έχετε προς το σχολείο θα παρακαλούσα να το στέλνετε ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου έτσι ώστε να διεκπεραιωθεί και είτε να σας σταλεί ηλεκτρονικά είτε να το παραλάβετε κατόπιν ραντεβού από το σχολείο αν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική αποστολή του.

Με την ευχή να βρεθούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα όλοι μαζί στην αυλή του σχολείου σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κυρίως υγεία!

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Φωτεινή Κεφαλίδου