1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                                 Ωραιόκαστρο 3/11/2020

 

Αγαπητοί γονείς

Επικοινωνούμε ακόμα μία φορά μαζί σας αφενός για να σημειώσουμε τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι και αφετέρου να σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία σας. Οι μαθητές έρχονται στο σχολείο κατάλληλα προετοιμασμένοι με επαρκή αριθμό μασκών και γνωρίζοντας τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν τον καιρό της πανδημίας. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που όπως είναι φυσικό σαν παιδιά ξεχνιούνται, κατεβάζουν τη μάσκα τους και η κατάσταση που δημιουργείται μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο και για τους ίδιους όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του σχολείου.

Καλό θα ήταν να υπενθυμίζετε καθημερινά στα παιδιά σας τον σωστό τρόπο χρήσης μάσκας, τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούν όσο αυτό είναι εφικτό, το σωστό πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή έντονων και ακραίων παιχνιδιών. Εμείς από τη μεριά μας σε καθημερινή βάση τονίζουμε την αναγκαιότητα του σωστού τρόπου χρήσης μάσκας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ακόμα τους υπενθυμίζουμε για τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται αλλά και ακόμα για την αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων με τους συμμαθητές τους και αλλαγής θέσεων. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι οποιοδήποτε έγγραφο δίνεται από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές έχει προετοιμαστεί πολύ καιρό πριν, έχει τοποθετηθεί σε μέρος που δεν έρχεται σε επαφή κανένας και μοιράζεται στα παιδιά σας με όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Ακόμη σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν σταλεί από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας τα παιδιά την ώρα της άθλησής τους μπορεί να μη φοράνε τη μάσκα τους. Αυτό συμβαίνει στην ώρα της γυμναστικής και επίσης κατά τα διαλείμματα του ολοήμερου όταν τα παιδιά ασχολούνται με αθλοπαιδιές.

Όπως είναι φυσικό αρκετοί από εσάς είστε τρομοκρατημένοι με την έξαρση των κρουσμάτων και με όλα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να κρατάμε τα παιδιά μας στο σπίτι αφού είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ενημερωθεί για όλα αυτά που πρέπει να κάνουν έτσι ώστε να μείνουν ασφαλή. Το μόνο που θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή είναι η οποιαδήποτε αδιαθεσία των παιδιών ακόμη και όσο απλή και να μας φαίνεται. Σε οποιοδήποτε σύμπτωμα, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, πυρετού, στομαχόπονου ή βήχα το παιδί πρέπει να απέχει από το σχολείο και να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας τόσο για τη δικιά του υγεία και προστασία όσο και των υπολοίπων. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε με καχυποψία την ενημέρωσή σας από το σχολείο όσο αφορά τα κρούσματα της πανδημίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε οποιοδήποτε κρούσμα στην υπηρεσία μας και αυτή με τη σειρά της στον ΕΟΔΥ και επίσης να ενημερώνουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Όσο αφορά τις βεβαιώσεις μετακίνησης μαθητών το σχολείο σας τις έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων. Αφού λοιπόν συμπληρωθούν μπορούν να επιστραφούν στο σχολείο σε έντυπη μορφή για να σφραγιστούν και να δοθούνστους μαθητές ή να σταλούν στο σχολείο συμπληρωμένες σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία εκτύπωσής τους. Το σχολείο θα φροντίσει να τις εκτυπώσει και να σας τις επιστρέψει σφραγισμένες. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να σας παρέχουμε οποιαδήποτε ευκολία έτσι ώστε όταν θα ξαναβρεθούμε από κοντά και χωρίς μάσκες να είμαστε όλοι καλά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Φωτεινή Κεφαλίδου