1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                                 Ωραιόκαστρο 12/10/2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

12 του Οκτώβρη σήμερα και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι φαίνεται να τα καταφέρνουμε καλά. Και αυτό οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες του σχολείου και τις δικές σας. Όπως ξέρετε σε αυτό συνέδραμε και η παρουσία της κ. Τζουανοπούλου, Επόπτριας Δημόσιας Υγείας-Υγιεινολόγου και γονέα του σχολείου μας, η οποία με μεγάλη προθυμία ενημέρωσε όλους τους μαθητές μας για τους κανόνες υγιεινής και προστασίας για τον Covid-19.

Κάποια πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να τονιστούν είναι:

  1. Παρόλη την αλλαγή στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από το σχολείο( 8:00-8:15 και 1:05-1:15) όλοι οι μαθητές μας φαίνεται να προσαρμόστηκαν. Θα σας παρακαλούσα να εντείνετε τις προσπάθειές σας ώστε να τηρούνται οι ώρες αυτές όσο το δυνατόν περισσότερο για αποφυγή προβλημάτων. Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα λειτουργούν όπως είχαν.
  1. Όλοι οι μαθητές μας τηρούν την οδηγία για τη χρήση της μάσκας.( Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να φοριέται πάνω από τη μύτη.) Υπάρχει όμως πρόβλημα με τον αριθμό μασκών που έχουν μαζί τους. Πολλές φορές η μάσκα τους πέφτει ή καταστρέφεται ή την χάνουν με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερες από μία ή δύο μαζί τους. Θα σας παρακαλούσα να φροντίζετε να έχουν τρεις(3) ή τέσσερις(4) έτσι ώστε να μη στεναχωριούνται σε περίπτωση που κάποια πάθει κάτι. Φυσικά σε έκτακτες περιπτώσεις το σχολείο θα τους παρέχει κάποια άλλα αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εφικτό σε μόνιμη βάση.
  1. Φροντίζετε για όσα παιδιά μένουν στο ολοήμερο να έχουν μαζί τους φαγητό ξεχωριστό γιατί αυτό που τους βάζετε για τον πρωινό κύκλο δεν τους φτάνει.
  1. Υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν φέρει ακόμα το ΑΔΥΜ(οι μαθητές της Α τάξης για πρώτη φορά και της Δ Τάξης που πρέπει να ξαναφέρουν). Παρακαλώ πολύ φροντίστε όσοι δεν τα φέρατε γιατί οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα της γυμναστικής. Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων δεν χρειάζεται να φέρουν.
  1. Τέλος το πιο καίριο από όλα είναι το θέμα υγείας των μαθητών μας. Σε αυτό το θέμα είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και φροντίζετε ώστε όλοι να είναι απόλυτα υγιείς πριν να έρθουν στο σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο αφορά τις μικροαδιαθεσίες και να προστατεύετε τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους στο σχολείο με το να παραμένουν στο σπίτι. Σε περίπτωση πυρετού είναι χρήσιμο να επισκέπτεστε παιδίατρο.

 

Καλή συνέχεια με θετική διάθεση!

 

 

Η   Διευθύντρια του Σχολείου

 

Φωτεινή Κεφαλίδου