1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                            Ωραιόκαστρο, 11/09/2020

 

Αγαπητοί γονείς,

Ευχές για μια καλή σχολική χρονιά.

Επικοινωνούμε μαζί σας στην αρχή της δύσκολης αυτής χρονιάς, η οποία έχει καθορίσει πολλές αλλαγές και φόβους στη ζωή όλων μας, για να πορευθούμε μαζί, για ακόμη μια φορά, στον δρόμο της υγιούς πνευματικής αλλά και σωματικής ανάπτυξης των παιδιών μας.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η συγκυρία είναι τέτοια που επιβάλλει να είμαστε αμφότεροι, αρωγοί για την υγεία όλων, τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να τηρούνται όλα όσα προβλέπουν οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς με τα πρωτόκολλα τους. Δηλαδή να παρακολουθείτε λίγο περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια την υγεία των παιδιών, σχετικά με αδιαθεσίες, πυρετούς, ενοχλήσεις και να παραμένουν προληπτικά στο σπίτι, για να μη σας ταλαιπωρούμε να έρθετε στο σχολείο αργότερα να τα παραλάβετε. Να φροντίσετε να έχουν στις τσάντες τους επιπλέον μάσκες σε περίπτωση απώλειας κάποιας και ατομικό νερό. Η διανομή μασκών και παγουριών από το σχολείο θα γίνει αμέσως μόλις τα προμηθευτούμε. Εμείς από τη μεριά μας, θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και θα φροντίσουμε να εξηγήσουμε στα παιδιά από την αρχή όλα όσα τους έχετε ήδη ενημερώσει εσείς.

Επίσης στόχος μας είναι, να γίνουν βίωμα των παιδιών, όλες εκείνες οι ενέργειες καθαριότητας και ασφάλειας που τα ίδια πρέπει να τηρούν είτε στο σχολείο είτε έξω από αυτό.

Είναι βέβαια φυσιολογικό όλοι να έχουμε την προσωπική μας άποψη για την κατάσταση που επικρατεί. Αυτό όμως ας μην επηρεάσει τον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας του σχολείου με βάση τις εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται στα πλαίσια του κρατικού φορέα τον οποίο υπηρετούμε κι ας μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις, γιατί είμαστε μαζί σε κοινό αγώνα.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να είστε αρωγοί μας στην απαιτητική αυτή χρονιά, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι, βοηθώντας τα παιδιά μας να συνεχίσουν υγιή την ανάπτυξη τους.

 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου