Για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και στα πλαίσια υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη ΘΕ “Φροντίζω το Περιβάλλον”, το Β2 και το Β3 του σχολείου μας συμμετέχουν στο Climate Action Project!

https://greece.climate-action.info/

“Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο οι νέοι σε 6 ηπείρους συνδέονται ουσιαστικά και λύνουν μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στον κόσμο: την Κλιματική Αλλαγή.
Το Climate Action Project είναι ένα έργο 6 εβδομάδων που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ηλικίας 6-22 ετών να συνεργάζονται σε περιβαλλοντικά θέματα. Κατά τη διάρκεια του έργου, οι σχολικές τάξεις θα διερευνήσουν τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν λύσεις και να αναλάβουν δράση. Το project ενώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 145 χώρες.
Κατά τη διάρκεια 6 εβδομάδων, οι μαθητές θα εξερευνήσουν, θα χρησιμοποιήσουν την τεχνική του καταιγισμού ιδεών, θα συζητήσουν, θα δημιουργήσουν, θα διασκεδάσουν, θα συνδεθούν, θα παρουσιάσουν και θα μοιραστούν τα ευρήματά τους μέσω εβδομαδιαίων βίντεο.

Η δράση στοχεύει σε σημαντικές δεξιότητες, όπως η Δημιουργικότητα, η Ενσυναίσθηση, η Επίλυση Προβλημάτων του πραγματικού κόσμου, η Συνεργασία και η Κριτική Σκέψη”.

(Πηγή: https://www.climate-action.info/)

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά!

Θεοκτίστη Παπαζώη, δασκάλα Β2

Μαρία Πανουσιάδου, δασκάλα Β3